Kaj vse potrebuješ za vadbo od doma?

Kot kaže bomo v karanteni še kar nekaj časa. S približevanjem zime, zaprtjem občin in vsemi ostalimi ukrepi pa se je veliko ljudi znašlo v zagati, kako in kje se migati. Če si rad šel po faksu na zrak teči, zdaj s temo, ki prihaja vsak dan prej, to težko narediš. A ni važno, v kakšnem položaju smo se znašli, pomembno je, da nadaljujemo z gibanjem in tako ohranjamo kardiovaskularno zdravje in kondicijo.

oprema

Kaj vse potrebuješ za telovadbo od doma?

Odvisno. Če boš delal vaje z lastno težo, potem potrebuješ samo blazino in sebe. Če pa bi rad vadbo popeljal stopnjo višje, boš to lahko storil z minimalno opremo.

Blazina

Blazina je nujna oprema za vsak domač trening. Brez nje pač ne gre. No, lahko jo nadomestiš z brisačo, a ni ga čez kvalitetno blazino, ki je udobna in se hkrati ne drsi, ko skačeš in telovadiš.

blazine za vadbo

Elastika

Zagotovo si že kje videl elastike, ki obljubljajo peachy ritko ?. No, obljube niso zaman, kajti če svojemu treningu dodaš elastiko, vajo otežiš, mišice morajo bolj delati, posledično pa se povečajo. Če se odločaš, kateri pripomoček dodati svojemu domačemu fitnesu, brez pomislekov izberi elastiko.

Dolga elastika

Poleg kratke pa obstaja tudi dolga elastika. Z dolgo elastiko lahko delaš razne vaje, za katere bi drugače potreboval uteži. Lahko ti služi kot dodaten upor pri počepih, teku in skipingu na mestu ali pri vajah za moč rok. Dolga elastika je prav tako (če ne celo bolj) vsestranska kot kratka elastika.

utežke

Set uteži

Če pa bi res rad dosegel eno stopnjo več, investiraj v set uteži. Lahko se odločiš za palico, na katero nato nanašaš kolute, ali pa za ročke – izbira je tvoja. Na trgu obstajajo ročke s fiksno težo ali pa take, da lahko kolute nalagaš po želji in si tako prilagodiš težo. Izbira je odvisna od tega, kakšen je tvoj cilj. Če si želiš napredovati, je najbolje, da izbereš postopno prilagajanje težavnosti.

Uteži lahko nadomestiš s plastenkami vode. Saj veš, 1 liter je en kilogram pa to … ?

Kettlebellkettlebell

V zadnjem času pa so vedno popularnejši tudi kettlebelli. To je utež v specifični obliki. Lahko ga uporabljaš namesto uteži pri počepih, pri vajah za trup, za zgornji del telesa … v bistvu je zelo vsestranski pripomoček. Pazi le, da se ne preceniš pri teži – 20 kilogramov je več, kot si predstavljaš.

 

Sliderji

Sliderji so še en zabaven pripomoček, ki pa ga lahko preprosto nadomestiš z brisačkami ali si obuješ nogavice.

Zdaj pa brez izgovorov – v akcijo! Zakaj bi čakal na novoletne zaobljube, če lahko začneš že danes?

Prejšnji članekKrvodajalske akcije v decembru 2020
Naslednji članekNaredi sam: adventni koledar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.