Kako sta se na pripravljalnih tekmah odrezala Dončić in Dragić?

V košarkarski ligi NBA je vse nared za nadaljevanje prekinjene sezone. Prvi pravi tekmi sta na sporedu v noči iz četrtka na petek. Doslej pa so ekipe v »mehurčku« v Orlandu odigrale po tri prijateljske tekme. V nadaljevanju boš izvedel, kako sta se na njih odrezala naša najboljša košarkarja Luka Dončić in Goran Dragić.

Ekipa Dallas Mavericks je tri pripravljalne tekme odigrala proti Los Angeles Lakersom, Indiana Pacersom in Philadelphia 76ersom. Luka Dončić je nastopil na vseh treh, v povprečju je igral 22 minut in dosegal 19 točk, 7,6 skoka in 7 asistenc. Impozantna statistika, ob kateri pa je potrebno dodati, da bo slovenski dragulj v tekmah, ko bo šlo zares, igral bistveno več. Njegovo povprečje v rednem delu sezone pred prekinitvijo je namreč znašalo dobrih 33 odigranih minut na tekmo.

Dončić je najslabšo pripravljalno tekmo odigral na začetku proti Lakersom, ko je bilo poznati, da je za njim dolg tekmovalni premor. V 16 minutah je prispeval 14 točk, pet skokov in šest podaj. V sredini tretje četrtine je utrpel rahel zvin gležnja, zaradi česar se ni več vrnil na parket, a se je kasneje izkazalo, da je z njim vse v najlepšem redu. Mavsi so na koncu slavili s 108:104.

Za Dončića najboljša tekma je bila druga proti Indiani Pacersom, ko je ob porazu skoraj vpisal trojni dvojček – 20 točk, 11 skokov in devet podaj v dobrih 24 minutah igre. Za konec so Mavsi ugnali še 76erse, 21-letni organizator igre pa je postavil svoj strelski rekord v mehurčku s 23 točkami, ki jim je dodal še šest asistenc in sedem skokov.

Zahteven razpored, a lažji, kot bi bil v normalnih pogojih

Do konca spremenjenega rednega dela čaka teličke še osem tekem, končnico pa so si skoraj že zagotovili, saj imajo na sedmem mestu zahodne konference velikih osem zmag prednosti pred osmouvrščenimi Memphis Grizzliesi. Kot sedaj kaže, Dallas v prvem krogu končnice čakajo neugodni Los Angeles Clippersi, ki s superzvezdnikoma Kawhijem Leonardom in Paulom Georgeom sodijo v ožji izbor favoritov za naslov.

Ne glede na to, s kom se bodo Mavsi na koncu pomerili, jim bo zagotovo nekoliko lažje, kot bi jim bilo sicer. Vse tekme se bodo namreč igrale v kompleksu Disney World Center v Orlandu, tako da višje uvrščene ekipe ne bodo imele prednosti domačega terena.

Poleg tega je bilo v ligi NBA v zadnjem času kar nekaj takšnih, ki so zaradi bojazni pred širitvijo koronavirusa odpovedali igranje v mehurčku. Dallas pa na srečo takšnih težav nima in bo v Orlandu nastopal v najmočnejši zasedbi.

Goran Dragić
Goran Dragić zaenkrat še ni bil razpoložen, a bo v nadaljevanju pomembno orožje Miamija.

Dragić manj razpoložen

Nekoliko bolj zadržan je bil na pripravljalni tekmah Goran Dragić, ki je z Miami Heat najprej premagal Sacramento Kingse, nato pa izgubil z Utah Jazz in Memphis Grizzliesi. Kapetan zlate slovenske reprezentance je le na prvi tekmi presegel mejo desetih točk, ko jih je zmogel 11, na preostalih dveh preizkušnjah pa mu met ni stekel. Proti Utahu je vpisal šest točk, tri več pa jih je dosegel proti Memphisu.

A navijače Miamija Dragićeva strelska forma zagotovo ne skrbi, saj ima v ekipi – za razliko od Dončića – drugačno vlogo. 34-letni Ljubljančan je pri vročici prvi, ko gre za razigravanje soigralcev, torej asistence, in vodenje igre v napadu. Strelsko breme bodo v ključnih trenutkih prevzeli drugi košarkarji, v prvi vrsti Jimmy Butler, s katerim ima Dragić bojda odličen odnos.

Cilj je preprost: izogniti se Bucksom

Osem tekem do konca rednega dela bo za Miami bistveno večjega pomena kot za Dallas, saj si bo prizadeval s četrtega mesta skočiti vsaj na tretje. Za Bostonom imajo trenutno le dve zmagi zaostanka, zato je to vsekakor uresničljiv cilj. Če mu uspe, bo to pomenilo, da se bi v primeru napredovanja z najboljšim moštvom Vzhoda Milwaukee Bucksi pomeril šele v finalu konference.

Če pa bodo končali četrti, jih Bucksi čakajo že v drugem krogu Vzhoda, česar si Pat Riley, Erik Spoelstra in njegovi varovanci nikakor ne želijo. Drugo mesto pa je za vročico verjetno že nedosegljivo, saj imajo raptorji iz Toronta pet zmag več.

Junior novinar

Prejšnji članekKanadsko sodišče: ZDA ne spoštujejo osnovnih standardov človeške dostojnosti
Naslednji članekFilmi, ki so bili pred svojim časom

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.