Kam na smučanje po Sloveniji

Vijuganje po domačih zasneženih strminah je tudi v novi smučarski sezoni prijaznejše do denarnic, kot če se boste odpravili v Italijo ali Avstrijo.

So pa po drugi strani smučarske proge krajše in manj raznolike, skromnejša je ponudba, torej dolžina prog, hitrost žičniških naprav, število vlečnic in drugo. Ugodneje lahko smučate v času otvoritve sezone ter pred sezono in po njej.

 

Poglejmo cene smučarskih vozovnic po Sloveniji:

–       Cerkno (18 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade do 23 leta je 24,50 evra, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa od 69 do 115 evrov; gostje hotela Cerkno imajo na cene smučarskih vozovnic popust.

–       Golte (12 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 25 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 113 evrov.

–       Krvavec (33 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 28 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 128 evrov.

–       Kranjska Gora (16 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 27 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 137 evrov; hotelski gostje imajo posebne popuste pri nakupu smučarskih vozovnic.

–       Mariborsko Pohorje (35 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 26 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 126 evrov.

–       Rogla (12 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 28 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 128 evrov.

–       Vogel (18 kilometrov smučarskih prog): cena dnevne smučarske vozovnice za mlade je 25 evrov, cena 6-dnevne ski karte za mlade pa 124 evrov.

(Vir: http://www.gradtur.si)

 

Tudi letos Ski pass Slovenia

Letos lahko izbirate med naslednjimi smučarskimi vozovnicami:

–       ESSV AS (enotne sezonske smučarske vozovnice Active Slovenia): družinska enotna sezonska smučarska vozovnica (za vsa večja slovenska smučišča) ali individualna enotna sezonska smučarska vozovnica (za vsa večja slovenska smučišča).

–       SV AS (smučarske vozovnice Active Slovenia): 2- do 7-dnevne smučarske vozovnice (za vsa večja slovenska smučišča; uporaba v zaporednih dneh), 5-dnevna/sezono smučarska vozovnica (za vsa večja slovenska smučišča; uporaba poljubno v sezoni).

–       SSV AS (sezonske smučarske vozovnice Active Slovenia): sezonske smučarske vozovnice Active Slovenia so namenjene tekmovalcem in trenerjem iz smučarskih klubov in društev in niso v prosti prodaji.

Vozovnice ESSV AS in SV AS istočasno veljajo tudi kot kartice ugodnosti Active Slovenia z veljavnostjo eno leto od dneva nakupa. Z njimi imate ugodnosti, ki jih ponujajo partnerji projekta Active Slovenia.

 

Cene najdete na speltni strani http://www.activeslo.com/.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.