Kartonaste postelje na OI v Tokyu: bodo zdržale nočne aktivnosti olimpijcev?

olimpijski krogi

Letošnje olimpijske igre v Tokyu so v duhu ekologije – medalje za paraolimpijske igre bodo narejene iz recikliranih materialov, pred kratkih pa so sporočili, da bodo olimpijci spali na kartonastih posteljah, ki jih bodo po koncu olimpijskih iger reciklirali.

Olimpijska vas in njena infrastruktura je običajno zelo potratna in po olimpijskih igrah neuporabna. Zato so se v Tokyu domislili postelj, ki bi bile lahko po koncu iger reciklirane. A športnikom se ob tem poraja veliko vprašanj: So udobne? Bodo zdržale mojo težo?« ter najpomembnejše: »Bodo kartonaste postelje zdržale nočne aktivnosti?«

Olimpijske igre so znane po tem, da imajo olimpijci kar živahno posteljno življenje po končanih nastopih. Zato vsakič na olimpijskih igrah razdelijo tudi po več tisoč kondomov – v Riu leta 2016 so tako med športnike razdelili kar 450 000 kondomov, v Londonu pa »le« 150 000. Organizatorji pomirjajo, da postelje zdržijo do 200 kilogramov in da ni bojazni, da bi se med nočnimi aktivnostmi podrle.

Kartonaste postelje predstavljajo poleg medalj super iniciativo za bolj ekološko organizacijo tako masivnega dogodka kot so olimpijske igre. 17 000 postelj bo po olimpijskih igrah reciklirano in spremenjeno v plastiko.

Prejšnji članekŽenske usmerjajo razvoj zabavne elektronike
Naslednji članekEvropski teden preprečevanja raka materničnega vratu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.