Kontroverzna prepoved na olimpijskih igrah: Ja ali ne?

Prepoved na Olimpijskih igrah 2024
Prepoved na Olimpijskih igrah 2024 Foto: HJBC iz iStock

Prepoved intimnosti, ki je veljala za olimpijske igre v Tokiu leta 2020, je bila odpravljena za olimpijske igre v Parizu leta 2024. Olimpijska vas, kjer bodo športniki ostali med igrami, pa bo založena s 300.000 kondomi, po besedah Laurenta Michauda, direktorja vasi.

300.000 kondomov za športnike na OI 2024

V intervjuju o prihajajočih igrah, ki bodo v francoski prestolnici od 26. julija do 11. avgusta, je Michaud dejal, da se pripravljajo na 14.250 prebivalcev v vasi in da nameravajo imeti 300.000 kondomov za športnike.

Pravila o intimnosti so začela veljati za olimpijske igre 2020, ki so bile leta 2021 v Tokiu na Japonskem zaradi pandemije COVID-19. Da bi preprečili širjenje virusa, so bili športniki pozvani, naj omejijo medsebojni fizični stik in naj med seboj ostanejo približno šest metrov in pol, razen kadar je to potrebno, na primer na igrišču.

Zagotavljanje kondomov na olimpijskih igrah je tradicija od olimpijskih iger v Seulu leta 1988, kot prizadevanje za ozaveščanje o virusu HIV in aidsu. V Tokiu so uradniki še vedno razdelili 150.000 kondomov – čeprav so pravila o intimnosti preprečevala kakršne koli scenarije za njihovo uporabo.

February- 1- 2024- Paris France-Paris architecture is already decorated with ads about the Olympics
Foto: Mateescu Mugur iz iStock

Športni bar brez alkohola

Michaud je dejal, da želijo, da imajo športniki v vasi vse, kar potrebujejo, zato so zgradili športni bar – ampak brez alkohola. »Vendar bo to odličen kraj, kjer bodo lahko delili svoj trenutek in okolje tukaj. V vasi seveda ni šampanjca, toda v Parizu lahko dobijo toliko šampanjca, kot ga želijo. Imeli bomo več kot 350 metrov bifeja s svetovno hrano … in prepričan sem, da bodo športniki zelo veseli francoskih specialitet, ki jih pripravljajo tukaj.«

Otvoritvena slovesnost iger ob reki Seni je predvidena za 26. julij ob sončnem zahodu, vendar bo zaradi varnostnih razlogov dostop do ogleda mogoč le s povabilom.

VIR9gag
Prejšnji članekNapovednik filma Bambi šokiral ljubitelje risanke: Kaj, če bi se jelenček maščeval?
Naslednji članek10 najpogostejših alergij

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.