Malo je zmanjkalo za evropsko jesen v Mariboru

Včeraj, 29. 8. 2019, se je končala evropska pot NK Maribora v letošnji sezoni. Maribor bi za napredovanje v Evropsko ligo potreboval zmago, vendar je bolgarski Ludogorec Razgrad bil boljši po doseženih golih v gosteh. Prva tekma v Bolgariji se je končala z rezultatom 0:0, kar je bila dobra popotnica pred povratno tekmo v Mariboru. Vendar zaradi pravila golov v gosteh so bili bolgarski prvaki kot že rečeno boljši. Tekma se je končala z rezultatom 2 : 2.

Ni se začelo po pričakovanjih

Skoraj 10 000 gledalcev je že po 17. minutah v Mariboru doživelo hladen tuš. Marcelinho je za Ludogorec zadel mojstrsko in poskrbel za težave Maribora. Zdaj bi Mariborčani morali dati 2 gola za napredovanje.

Nekaj minut kasneje je angleški sodnik Craig Pawson pokazal na belo točko po prekršku nad nogometašem Ludogorca. Enajstmetrovko je uspešno realiziral Keserü in zavladala je tišina na tribunah Maribora.

Drugi polčas veliko boljši kot prvi

Maribor bi v drugem polčasu moral za napredovanje doseči 3 gole in nobenega prijeti. Njihova igra ni kazala ničesar dobrega, dokler na igrišče nista prišla Denis Klinar in večni kapetan kluba Marcos Tavares. Prvi je na igrišče prinesel kar nekaj svežine, Tavares pa je po podaji Rudija Požega Vancaša zadel za slovenskega prvaka in prinesel nekaj upanja.

Navijači so oživeli po nekaj minutah, ko je Rudij Požeg Vancaš zadel po zmedi v bolgarskem kazenskem prostoru s prostega strela. Do konca je ostalo še 20 minut, v katerih so Slovenci narekovali ritem, Bolgari pa kradli čas.

Manjkala je sreča

Mariborčani so napadali in pred koncem tekme je po predložku Tavaresa bolgarski branilec zadel vratnico. V zadnji priložnosti tekme pa Mitja Viler ni našel prostega soigralca pred bolgarskim kazenskim prostorom. Tekma se je končala z rezultatom 2 : 2.

Darko Milanič, trener Maribor, za Sportklub: V prvem polčasu smo bili zelo slabi, preveč pasivni, v drugem pa izjemno dobri. Bili smo blizu, z malce sreče bi lahko šli naprej. Bili smo enkratni, čestitke fantom, ki se niso vdali. Nekatere odločitve sodnika sem videl drugače kot on.

Prejšnji članekHinotama: bend, ki se gužva na odru in v pol leta zavzame mladinske glasbene festivale
Naslednji članekCelulit za vse

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.