Sponzorirano

Naj planinska koča 2021

gore
Sponzorirano

Letos poteka sedma sezona akcije Naj planinska koča, ki jo na Siol.net v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije organizirajo že od leta 2015. V prvem krogu glasovanja se je za mesto v finalu potegovalo 154 planinskih postojank, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 127 planinskih koč. Najboljša deseterica, pet postojank iz kategorije višje ležečih koč in pet iz kategorije lažje dostopnih, se zdaj poteguje v drugem krogu glasovanja, ki bo trajal vse do 3. septembra. Te zanima, katere so top slovenske planinske koče?

Dva kroga glasovanja

Prvi krog glasovanja za naj slovensko planinsko postojanko je potekal od 24. maja do 26. julija 2021. Od 27. julija sedaj poteka izbor med 10 finalistkami, za katere se lahko glasuje na spletnem portalu Siol.net. Vsi sodelujoči v glasovanju za naj planinsko kočo so vključeni tudi v nagradno žrebanje za praktične planinske nagrade.

Namen akcije in planinski priročnik

Sponzorirano

Namen akcije Naj planinska koča je poleg promocije pohodništva in s tem spodbujanja h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi, tudi informiranje javnosti o varnem in odgovornem obisku gora in odnosu do okolja.

V namen odgovornega obiska gora so na Siol.netu s Planinsko zvezo Slovenije pripravili tudi planinski priročnik Rad imam gore, ki ga lahko na svojo pametno napravo brezplačno prenese vsak posameznik. V priročniku se nahaja 10 napotkov za varen obisk gora, planinski bonton, planinska abeceda in druge koristne informacije.

Najboljša deseterica

Dom na Kofcah (1.488 m)

Koča na Dobrči (1.478 m)

Lavričeva koča na Gradišču (510 m)

Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih (828 m)

Planinski dom na Uštah-Žerenku (658 m)

Dom na Komni (1.520 m)

Dom Planika pod Triglavom (2.401 m)

Krekova koča na Ratitovcu (1.642 m)

Pogačnikov dom na Kriških podih (2.050 m)

Zasavska koča na Prehodavcih (2.071 m)

Za katero kočo pa boš glasoval ti?

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version