Naj ti korona ne prežene zimskih radosti na snegu!

Korona je žal še vedno med nami, a naj ti to ne pokvari zimskih načrtov! Kljub toplejšim zimskim dnevom se lahko namreč še vedno brezskrbno zabavaš in športaš na snegu, seveda ob upoštevanju nekaterih obveznih preventivnih ukrepov.

Za uživanje na snegu in uporabo žičničnih naprav je še vedno potreben pogoj PCT, prav tako je v kabinskih žičnicah obvezna uporaba maske. Seveda je za varno smučanje treba upoštevati tudi varnostno razdaljo, tako v vrsti kot tudi na smučarskih progah med smučanjem. 

Če pa te že sama misel na to, da bi se v majhnem zaprtem prostoru, kot so kabinske žičnice, peljal z neznanci, postavlja v neprijeten položaj, se lahko še vedno brez težav odločiš za obisk smučišča s sedežnicami in vlečnicami. Taki smučišči sta na primer Rogla in Kranjska Gora, zagotovo pa najdeš še kar nekaj manjših tudi v tvoji okolici.

Kaj pa, če nisi navdušenec belih strmin?

tek na smučeh progaZimski šport ni samo smučanje, vedno več ljudi se odloča tudi za (cenejše) alternative. Študentskemu žepu prijaznejši je na primer tek na smučeh, po uri ali dveh na soncu pa si boš pivo v koči lahko privoščil brez slabe vesti. Tek na smučeh namreč pokuri kar slabih 500 kalorij na uro!

Poleg teka na smučeh se lahko vedno odločiš za klasike našega otroštva: sankanje in drsanje! Ne, sankanje ni samo za otroke, v pravi družbi se lahko zelo zabavaš tudi po študentsko. Pazi edino, da se ne polomiš – nimaš več sedem let 😉. Še bolj študentom prijazno pa je drsanje – do drsališča se v glavnih študentskih središčih Ljubljani in Mariboru po rundi učenja ali po faksu lahko kar sprehodiš ali zapelješ z avtobusom, drsalke pa si sposodiš na licu mesta. Potem pa na kuhančka in večerjo na bone! Lep je študentski lajf! 😇

Prejšnji članekSi pripravljen spoznati sebe in delati na sebi, da pridobiš svoj poklic?
Naslednji članekOcena filma: Človeški glas

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.