Najboljši športniki desetletja

Košarkaš
Športniki desetletja

Kateri so tisti športniki, ki so najbolj zaznamovali prejšnje desetletje? Tisti, ki so dosegli največ in pokazali svetu, da biti športnik pomeni odreči se marsikateri dobrini, ki si jo lahko mi privoščimo. Za nagrado pa dobijo večno slavo, ko je njihovo ime zapisano na pokale, trofeje, medalje in seveda nezlomljivi internet.

Floyd Mayweather Jr.

Z devetimi zmagami in nič porazi v tem desetletju je le še dodal svoji zapuščini. Prehitel je rekord Rocky Marciana, ki je prej gospodoval na vrhu z 49-0 v razmerju zmag in porazov. Mayweather pa je odšel v pokoj (naj se to ne bi zgodilo) z perfektnim abrahamskim rekordom 50 zmag in nič porazov. Eden najboljših boksarjev vseh časov.

Floyd Mayweather Jr
Floyd Mayweather Jr

Tom Brady

Podajalec pri New England Patriots je svojo ekipo popeljal do petih nastopov na velikem Super Bowlu. Od tega so naslov prvaka lige NFL osvojili trikrat. Osebno se je okitil z dvema naslovoma MVP lige kar 7 let narazen (2010,2017). V očeh mnogih najboljši podajalec vseh časov.

Tom Brady
Tom Brady

Michael Phelps

Najboljši plavalec vseh časov. Po neverjetnem Pekingu leta 2008 (8 medalj), je malo stopil s pedalke in v Londonu 2012 osvojil 4 zlate in 2 srebrni medalji. Temu je sledil še Rio 2016 kjer je dodal še 5 zlatih in 2 srebrni medalji. V zasluženem pokoju je sedaj rekorder z 28 olimpijskimi medaljami.

Michael Phelps
Michael Phelps

Mikaela Shiffrin

Vrhunska smučarka, ki bo najverjetneje prehitela samega Ingemarja Stenmarka po številu zmag. 64 zlatih medalj in skupno kar 92 medalj je neverjeten dosežek punce, ki ima šele 24 let. Ko njena upokojitev nastopi bomo o njej govorili kot o najboljši smučarki vseh časov.

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin

Cristiano Ronaldo

Stroj nogometa, ki vedno pokaže, kako daleč lahko prideš s stoprocentno predanostjo športu. Štirikratni dobitnik Zlate žoge (13,14,16,17) in evropski prvak s Portugalsko, je eden najboljših nogometašev vseh časov in o temu ni dvoma. Poleg osebnih dosežkov je poleg tega še štirikratni zmagovalec Lige prvakov z Real Madridom.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Novak Djoković, Roger Federer in Rafael Nadal

Trije kralji tenisa so zaznamovali to desetletje in tenis nasploh. Neverjetni tenisači, ki so tenis povzdignili na čisto nov nivo. Njihovi spopadi so vedno legendarni in niti sanja se nam ne, kakšna praznina bo ostala na igriščih, ko jih več ne bo. 8 naslovov Wimbledon, 9 naslovov Australia Open, 7 naslovov US Open in 9 naslovov French Open. Neverjetno.

Djoković, Nadal in Federer
Djoković, Nadal in Federer

Lionel Messi

Čarovnik nogometnih igrišč, za mnoge najboljši vseh časov prav Argentinec Lionel Messi. Edino, kar lahko govori proti njemu, so neuspehi z reprezentanco. Ko pa Messi obleče dres Barcelone je zgodba čisto drugačna. Šestkratni dobitnik Zlate žoge je kot se zdi vedno korak pred Ronaldom. Njuna zgodba in rivalstvo je nekaj, kar šport do sedaj še ni videl. Uživajmo v tem dokler traja, saj vse stvari minejo. Messijevo ime pač ne bo.

Lionel Messi
Lionel Messi

Marcel Hirscher

Poleg Stenmarka verjetno najboljši smučar vseh časov. Pri 30-ih se je sicer odločil končati kariero, tako da nikoli ne bomo izvedeli, kako visoko bi lahko šel. Od leta 2012 do 2019 je osvojil skoraj vse, kar se je v njegovih prvinah dalo osvojiti. Smučanju je dal nov zagon in za ta šport navdušil na tisoče otrok. 8 zaporednih naslovov v skupnem seštevku, 6 naslovov v slalomskem in superveleslalomskem seštevku.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher

Serena Williams

Najboljša teniška igralka vseh časov in tu ni debate. 377 zmag in samo 45 porazov. 12 Grand slam naslovov je absolutni rekord, saj v prejšnjih treh desetletjih ni niti ena tenisačica imela več kot treh naslovov v 10 letih. 3 leta in pol zapored je preživela kot številka 1 na lestvici WTA. Je vzornica mnogim športnicam, ki so prišle za njo in jo imajo za zgled. To je tisto kar športnica mora biti, vedeti da so ljudje, ki se zgledujejo po njej in jo imajo za moč, ki jo ženska nosi v sebi in jo mora pokazati.

Serena Williams
Serena Williams

LeBron James

Osem zaporednih nastopov v finalu lige NBA in trikrat prvak lige NBA. Dvakratni dobitnik MVP in neverjetna statistika. Ko te primerjajo z največjim športnikom vseh časov tu ni vprašanja. Je najboljši športnik tega desetletja, ki briše meje vsega, kar športnik sploh je. So stvari, ki delajo Jamesa še boljšega kot je. Vzornik, oče, mož in nekdo, ki svoje premoženje vedno uporablja v dobro njegovega mesta in ljudi, ki so okoli njega. Zaradi vseh teh stvari je najboljši v tem desetletju. Imamo ga samo še nekaj let, potem pa bo konec ere Lebron Jamesa.

LeBron James
LeBron James

 

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPredstavljamo Fakulteto za slovenske in mednarodne študije Nove univerze
Naslednji članekVraževerja in tradicije, ki jih prinaša prestopno leto

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.