Predstavljamo Fakulteto za slovenske in mednarodne študije Nove univerze

Slika 1 NU slo študije

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije Nove univerze je edina in osrednja akreditirana visokošolska ustanova v Republiki Sloveniji in v svetu, katere osrednje znanstveno ter pedagoško poslanstvo predstavlja slovenoslovje s proučevanjem in raziskovanjem identitete slovenskega naroda v njenem širšem smislu.

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije Nove univerze svoje študijske programe »Slovenski študiji« na vseh treh stopnjah združuje specifična znanja o slovenski kulturi, njenih gradnikih, vplivih in interakcijah.

Zakaj izbrati študij na Fakulteti za slovenske in mednarodne študije?

  1. Ekskluziven, interdisciplinaren, primerjalen program slovenoslovja s temeljno obravnavo ter aplikativnimi podpornimi raziskavami slovenskega ozemlja in identitete slovenskega naroda na dodiplomski, magistrski in doktorski stopnji.
  2. Kakovosten, svobodomiseln, kritičen, nepristranski študijski program, ki obsega slovensko književnost, zgodovino, geopolitiko, kulturo, umetnost, kulturno dediščino, filozofijo, slovenski jezik, politiko.
  3. Odličen akademski zbor, ki ga sestavljajo vrhunski domači predavatelji in raziskovalci z mednarodnimi izkušnjami, npr. Aleš Gabrič, Rada Cossutta, Darko Darovec, Peter Jambrek, Janko Kos, Ernest Petrič, Dimitrij Rupel, Alenka Temeljotov Salaj, Vojko Strahovnik, Polona Tratnik, Tatiana Bajuk Senčar, Drago Zajc idr.
  4. Odlične zaposlitvene možnosti v diplomaciji, javni upravi, nevladnih organizacijah, kulturni dediščini, turizmu in gospodarstvu.
  5. Dosegljiva cena študija kot odlična investicija v vašo prihodnost.
  6. Praksa predstavlja obvezno in v naprej načrtovano prvino dodiplomskega univerzitetnega študijskega programa »Slovenski študiji«.
  7. Prilagojeni urniki ter interaktiven in individualen pristop do študenta.
  8. Erasmus+ program mobilnosti za namene študija ali prakse v tujini.

Gradimo novo, edinstveno znanstveno vedo – slovenoslovje, z željo in vizijo usposabljati kreativne, motivirane, zavedne in odgovorne predstavnike slovenske družbe. Pridruži se nam tudi ti, postani naša študentka, študent, in stopi na pomembno slovensko pot soustvarjanja ter ohranjanja evropske narodne različnosti v naši skupni enotnosti!

Vabimo te na Informativne dneve, ki se bodo odvijali v Ljubljani, 14. februarja 2020, ob 16. uri in 15. februarja 2020 ob 11. uri.

Več informacij o študiju:

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije Nove univerze
Mestni trg 23, 1000 Ljubljana
T: +386 5 934 47 62
E: referat@fsms.nova-uni.si
www.fsms.nova-uni.si
www.nova-uni.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.