Inovacijski IT šprint Pošte Slovenije

Brainstorming, listki na mizi

23. in 24. januarja bo v Mariboru potekal dvodnevni dogodek, na katerem bodo programerji in tehnološki navdušenci iskali rešitve za sodobne izzive. Sodelovali bodo posamezniki, ki bodo združeni v ekipe, in mentorji iz najboljših tehnoloških podjetij.

Namen tega dogodka je sodelovati in ustvariti inovativne rešitve s področja učenja in brezpapirnega poslovanja. Vabljeni so tako dijaki in študenti, ki jih zanima programiranje, kot startup ekipe in inovativni posamezniki, prav tako bodo prisotna IT podjetja.

Ima kdo kako idejo? Kaj če bi vzeli pande in bi plesale z nami? To smo že naredili.

Iščejo se predvsem ideje, ki temeljijo na servisih, ki jih uporabljamo vsak dan (Netflix, YouTube, Siri). Iščejo se tudi rešitve za težave, kot sta na primer vključevanje ranljivih skupin in izboljševanje uporabniške izkušnje.

Šprint bo imel dve kategoriji. V prvi se bodo dijaki in študenti borili za prvo nagrado, ki je sodelovanje na mednarodnem hackathonu v Parizu, ki bo potekal 24. in 25. februarja. Druga kategorija je rezervirana za inovativne posameznike, startup in IT podjetja, zmagovalec pa bo sodeloval z organizatorjem oziroma partnerskimi podjetji.

Sherlock razmišlja in premika prste na roki, ki jih drži pred svojim obrazom

Zakaj je to odlična priložnost za študente in dijake? Ker lahko sodeluješ z bodočimi poslovnimi partnerji ali delodajalci, razvijaš ideje in si priboriš super nagrado. Vsak udeleženec bo dobil tudi darilo za sabo. Prijaviš se lahko na povezavi Pošte Slovenije  in si pridobiš ogromno izkušenj.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAli 3. svetovna vojna že poteka? (1. del)
Naslednji članekPredstavljamo Fakulteto za slovenske in mednarodne študije Nove univerze

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.