Nasmučajmo se poceni

Prvi sneg je že pobelil našo pokrajino in začnejo se lahko tudi zimske radosti. Zato že počasi pripravljamo smučarsko opremo, da se bomo spustili po belem bregu, če pa se želimo še poceni nasmučati, je dobro izkoristiti začetek sezone.
Vsi, ki radi uživamo v zimskih radostih v bližini svojega doma, lahko izbiramo med ponudbo smučanja v Sloveniji. Najbolj znana so smučarska središča v Kranjski Gori, kjer je tudi prizorišče tekem svetovnega pokala, in na Mariborskem Pohorju, kjer je vsako leto tekma alpskih smučark Zlata lisica. Najvišje ležeče slovensko smučišče je na Kaninu, kjer se sneg obdrži daleč v pomlad. Med bolj priljubljene cilje smučarjev se uvrščajo tudi Vogel, Rogla na Zreškem Pohorju ter Golte nad Mozirjem. Smučarski center Cerkno je najmodernejše družinsko smučišče v Sloveniji. V večjih smučarskih središčih so urejene tudi proge za turno smučanje, za sankanje, deskanje ter tek na smučeh.

S popustom?
Najboljša priložnost, da se poceni nasmučamo, je kar začetek sezone oziroma odprtje na različnih smučiščih. Kar nekaj smučišč namreč prvi dan smuke ponuja smučanje s popustom ali celo brezplačno. Treba se je le dobro organizirati in lahko bomo naredili lepo in poceni smučarsko turo. Odprtja sezone so še posebej zanimiva, saj so cene smučarskih vozovnic na ta dan navadno nižje, morda žičničarji zanje zahtevajo le simbolično ceno ali pa sploh nič. Poleg tega pa organizatorji poskrbijo, da zabava ni samo smuka, ampak tudi glasba, ples, poceni pijača in jedača ter nagradne igre.

V paketu!
Letošnjo otvoritev smučarske sezone v Kranjski Gori in Podkorenu zanamujejo ugodni tro- ali dvodnevni hotelski paketi z vključeno smučarsko vozovnico, pa tudi cenejše smučarske vozovnice za dnevne goste. Prav tako živahen je program spremljajočih prireditev in animacij, predvsem tistih, organiziranih v drugi polovici decembra. Uradna otvoritev zimske sezone bo 18. 12. 2010, vendar so že začeli z zasneževanjem smučarskih strmin in, v kolikor bodo pogoji naklonjeni, bo smučarska sezona 2010/11 odprta v petek, 3. 12. 2010.

Z večdnevno smučarsko vozovnico, kupljeno na Mariborskem Pohorju, lahko smučamo ali deskamo tudi na Kopah, Ribniškem Pohorju in v Kranjski Gori. Na Pohorju ponujajo tudi brezplačno smučarsko vozovnico ob doplačilu za polpenzion, pri bivanju v apartmajih za najmanj 3 noči oz. ugodnejšo smučarsko vozovnico (10 €) pri bivanju v apartmajih za najmanj 3 noči.

Študentje in dijaki lahko še vedno izkoristimo popuste, saj večina študentskih servisov, klubov, fakultet in drugih neprofitnih organizacij ponuja subvencionirane nakupe smučarskih vozovnic vso zimo. ŠOU šport ponuja smučarske vozovnice za Krvavec, Roglo in Stari vrh. 15 € je potrebno odšteti za dopoldansko smučarsko vozovnico za Roglo, ki velja od 13. do 21. ure od četrtka do nedelje. Celodnevna vozovnica za Krvavec in Roglo med tednom stane 18,5 €, za celodnevno vozovnico, ki velja vse dni, pa je potrebno odšteti 23,5 €. Vozovnice za Stari vrh pa stanejo 17 € (dnevna) in 13 € (nočna), veljajo pa vse dni v tednu do konca sezone 2010/11.

Pozor!
Smučarske karte za Krvavec in Roglo lahko študenti kupimo tudi v poslovačnicah e-študentskih servisov, kjer so za člane na voljo celodnevne vozovnice veljavne med tednom po 18 €, za karto, ki pa velja vse dni, pabodo aktivni člani odšteli 23 €. Aktivni član pa lahko kupi največ pet kart po ceni za aktivne člane na sezono. Člani študentskega servisa M servis lahko dobijo cenejše smučarske vozovnice za Mariborsko Pohorje.

Turistične agencije pa tudi že ponujajo ugodno otvoritev smučarske sezone tako v Sloveniji, kot tudi v Avstriji, Italiji, Franciji in drugod.

Sanda Gajsar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.