Nenavadne zimske aktivnosti

Smučarsko kolesarjenje

Vožnja s kolesom po snegu je živa nočna mora. Nekaj povsem drugega pa je, če kolesi zamenjajo smuči. Tako se lahko spustiš po hribu navzdol, nežno vijugaš in uživaš v svoji jutranji kolesarski turi. Seveda pa ima to zabavno početje svojo slabo plat. Že sanke je težko spraviti navzgor po hribu, kaj šele kolo. Smučarsko kolesarjenje je značilno za Kolorado, kjer prirejajo tudi turnirje v tem športu.

Snežna vojna

Kepanje je del vsakega otroštva in je prisotno na skorajda vsakem zimskem zmenku. A snežna vojna je aktivnost, ki jo verjetno v prostem času pozimi počnejo specialne sile. Gre namreč za kepanje, ki gre v brutalen ekstrem. Igralci se razdelijo na najmanj dve ekipi, v vsaki ekipi naj bodo vsaj tri osebe ali več. Lahko igra tudi več ekip, ki se med sabo povezujejo ali izdajajo in tako popestrijo igro.

Ekipe se tudi označijo (po navadi po barvah) in poskrbi se, da so vsi pripadniki ekipe podobno označeni. Večinoma se zato porabi barvne rutke. Vsaka ekipa nato postavi svojo trdnjavo iz snega in drugega materiala, ki je na voljo. Priporočljivo je, da se vojna odvija na večjem travniku ali v gozdu.

Igra se lahko igra na dva načina: osvajanje ali totalno uničenje. Pri osvajanju mora ekipa zasesti trdnjavo druge ekipe in vanjo zapičiti svojo zastavo, brez da bi trdnjavo podrla. Ekipa, ki je izgubila trdnjavo, lahko ponovno poizkusi zavzeti svojo staro trdnjavo (osvajanje je najbolj zabavno, če igra več ekip). Zmaga tista ekipa, ki osvoji vse trdnjave. Pri totalnem uničenju mora ekipa trdnjavo nasprotne ekipe zrušiti in takrat je ekipa brez trdnjave izločena (taka igra je najboljša, ko igrata samo dve ekipi). Zmaga tista ekipa, ki ima stoječo trdnjavo.

Edino dovoljeno orožje je sneg. Ledenke niso dovoljene. Dovoljeni pa so ščiti ter prevažanje s sankami, smučmi in bordi.

Zimski nogomet

Brcati žogo v snegu ni lahko. Žoga se ne odbija pravilno, včasih samo obmiruje na mestu. In ta nepredvidljivost in drseč teren sta bistvo, ki naredita zimski nogomet tako zabaven. Pravila so ista kakor pri nogometu, razen da je tu dovoljeno tudi kepanje. Vratar ima tu olajšano delo, saj so tla mehka in tako nikakor ne bo deležen toliko odrgnin kakor na goli travi ali betonu.

Pohod po gozdu

Sprehodi po zasneženem gozdu niso nič novega. A ta ideja leti večinoma na mestne prebivalce, ki radi opravijo svoje sprehode po zasneženem gozdu kar v parku ali pa v lokalnem mestnem gozdičku, po urejeni pešpoti.

Sedaj te vabimo, da v nahrbtnik potisneš termovko s čajem, sendvič, baterijo, rezervne nogavice, okoli vratu oviješ šal in natakneš rokavice, kapo ter pohodne čevlje ter se odpraviš v gozd. Zaidi s pešpoti in odkrivaj spečo naravo. Seveda naj bo to manjši gozd ali gozd, ki ga poznaš od kdaj prej. Ne pozabi pa, da je gozd pozimi drugačen in zato spremljaj, po kateri poti hodiš. Svetujemo tudi, da se vrneš pred temo.

Na pohod se lahko odpraviš s prijatelji ali z boljšo polovico. Svež zrak bo super za vaš odnos in aktivnost vas bo vse spremenila v majhne otroke, ki veselo odkrivajo svet okoli sebe.

Prejšnji članekNajslabši filmi leta 2021
Naslednji članekPopolno ohranjen zarodek dinozavra je zgodovinska najdba

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.