Najslabši filmi leta 2021

Leto 2021 se je končalo in tako je konec tudi slabih filmov. Za preteklo leto seveda. Tudi leto 2022 bo prineslo nekaj slabih filmov, o tem ni dvoma, a o tem bomo govorili čez eno leto. Najslabši filmi leta 2021 je seznam, na katerem najdeš deset najslabših filmov preteklega leta. Gre za objektivno subjektiven seznam filmov, ki sem jih videl v letu 2021 in imajo svoje mesto upravičeno zasidrano. Nekaterih filmov, ki se ti zdijo slabi, ne bo na seznamu, saj jih najverjetneje tudi sam nisem videl. Po ogledu tretjega dela franšize After (Prvič na robu) ali katerega koli filma na seznamu, je navdih le še nekaj oddaljenega, volja do filmov pa ne obstaja več. Pred tabo je seznam najslabših filmov leta 2021. Uživaj!

Matrica: Obuditev (The Matrix: Ressurections)

Mnogi bi ga imeli veliko višje na seznamu, spet drugi bi ga odstranili svetlobna leta daleč od seznama najslabših filmov leta 2021. Dejstvo ostaja, da je nova Matrica popolnoma nepotreben film, ki je daleč od najslabšega v letu. Izvzetje vsega, kar je krasilo original ter istočasno hvalisanje lastnega samozavedanja je tisto, kar je pokopalo prvih dvajset minut filma. Te so bile blizu tega, da bi se iz vsega tega celo nekaj izcimilo, a kaj več od tega ni šlo. Bolj kot bi se trudil obraniti film, pri katerem mi ni bilo dolgčas, več težav se pojavlja v filmu samem. Tako Matrica: Obuditev začenja seznam najslabših filmov leta 2021.

MATRICA: OBUDITEV | V KINU PREDPREMIERNO OD 22. DECEMBRA

Jagnje (The Lamb)

Brez dvoma gre za najbolj kontroverzno odločitev seznama najslabših filmov leta, saj je pri nekaterih visoko pri vrhu najboljših. Islandski izdelek mitologije, ki je okrašen z misticizmom, nadnaravnim in prešprican z odlično igro Noomi Rapace. Žal je to vse in film ne pade na plodna tla, ki unikatnemu filmu ne pomagajo zrasti. Enaka raven kontroverznosti in provokativnosti, kot jo je lani dosegel le še francoski Titan, a je imel za razliko od islandskega Jagnjeta boljše prav vse. Film, ki je tako skrivnosten, da nisi siguren v svoje oči. Mnogim je fantastičen in s tem ni nikakor nič narobe.

Jagnje je najbolj konotroverzna odločitev na seznamu najslabših filmov leta 2021
Jagnje je najbolj konotroverzna odločitev na seznamu najslabših filmov leta 2021

Hiša Gucci (House of Gucci)

Najbolj tržen film na seznamu najslabših filmov leta 2021, ki je imel na svoji strani prav vse. Režiser Ridley Scott, igralci Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons in Lady Gaga ter ime – Gucci. Kultna znamka je dobila svoj film o umoru in družini, a bi bilo bolje, če ga ne bi. Hiša Gucci je eden najbolj raztresenih filmov zadnjih let, ki ne ve, kaj želi od samega sebe. V določenih aspektih je parodija italijanske kulture in naroda, v drugih je jasno iskanje dobrega filma. Slednje žal ni in eno najboljših ustvarjalnih zasedb je pokopala slaba izvedba.

Hiša Gucci je film, ki je padel daleč pod pričakovanja in se uvrstil na seznam najslabših filmov leta 2021
Hiša Gucci je film, ki je padel daleč pod pričakovanja in se uvrstil na seznam najslabših filmov leta 2021

Mortal Kombat

Nadejali smo se nečesa, kar bi oživelo filme, posnete po video igrah. Tega še zdaleč nismo dobili, saj se film kopa v svoji podpovprečnosti in nekaj dobrih trenutkih. Ti so samo pokazatelj dejstva, da bi film lahko bil dober, če bi s filmom upravljali tisti, ki izdelek ljubijo. Mortal Kombat je lahko nekaj izjemnega, a po treh filmih nam je jasno, da tega nikoli ne bo. Zadovoljiti se bo treba s povprečnostjo, ki je iz filma v filma na nižjem nivoju.

Mortal Kombat ima dober začetek in nekaj drugih trenutkov, a to preprosto ni dovolj za kakovost
Mortal Kombat ima dober začetek in nekaj drugih trenutkov, a to preprosto ni dovolj za kakovost

Venom 2 (Venom: Let there be Carnage)

Nadaljevanje enega največjih presenečenj preteklega desetletja je eno največjih razočaranje že kar tega desetletja. Vse, kar vidimo v filmu, smo že videli in slišali. Gre za enega najbolj toksičnih akcijskih filmov, ki je pravzaprav prizorišče zločina nad računalniško animacijo. Zgolj 90-minutni film trpi tudi zaradi več kot očitnega rezljanja prizorov, ki pripeljejo do popolnega razpada logike v odločitvah likov in zgodbi sami. Venom 2 je Carnage dobesedno in v prenesenem pomenu.

Nadaljevanje Venoma je uvrščeno na seznam najslabših filmov leta 2021
Nadaljevanje Venoma je uvrščeno na seznam najslabših filmov leta 2021

Tom in Jerry

Peterico najslabših filmov leta 2021 začenja prvi izdelek, ki se je požvižgal na like in zgodbe ter prikazal le popolno nerazumevanje nostalgije. Tom in Jerry sta še vedno fantastična in četudi bi jih postavili v najslabše filme vseh časov, bi bila prisrčna. Ampak celoten film je generična katastrofa, ki si ne zasluži takega naslova. Če je nekaj, v čemer film blesti, je to, da želiš kar se da hitro gledati pravo risanko in ne tega filma.

Tom in Jerry je morda celo najslabši izdelek v njihovi franšizi
Tom in Jerry je morda celo najslabši izdelek v njihovi franšizi

Vojska živih mrtvecev (Army of the Dead)

Eden najbolj pričakovanih filmov tega leta nam je pripeljal Zacka Snyderja, ki se vrača k tistemu žanru, ki ga je proslavil. Zombijada, za katero smo nekoč mislili, da jo Snyder razume, a so nas Južnokorejci v zadnjih petih letih premočno razvadili. Za poznavalce je Vojska živih mrtvecev skorajšnja predelava Vlaka do Busana 2, ki je bil tudi na seznamu najslabših filmov leta 2020, a narejen še slabše. Razočaranje za razočaranjem v svetu zombijev, ki se je iz dneva v dan spuščalo po lestvici kakovosti. Lukenj v zgodbi je toliko, da ostanejo samo luknje brez zgodbe. Neumni liki, neumne odločitve in neumna zgodba, pri kateri se ne smemo spustiti na raven, ko bi rekli, da nam je bil film všeč. Seveda ima neke bilke odrešenja, a so te mizerne in neopazne v poplavi nesposobnosti. Predzgodba Vojska tatov (Army of Thieves) je boljši zombi film, čeprav zombije za deset sekund pokaže le preko televizije. Je idealen primer tega, da je Snyder očitno pozabil ustvariti film, ki ne bi prehiteval samega sebe in potegnil dvajset drugih zgodb in idejnic. V svoji recenziji filma Vojska živih mrtvecev sem bil kar preveč prijazen.

Vojska živih mrtvecev je eno večjih razočaranj zadnjih let in spada med naslabše filme leta 2021
Vojska živih mrtvecev je eno večjih razočaranj zadnjih let in spada med naslabše filme leta 2021

Prvič na robu (After We Fell)

Da je na tretjem mestu lestvice najslabših filmov leta 2021 tretji del iz franšize Prvič je bolj zanimivo kot sam film. Prvič na robu je ponovno predelava istoimenske knjige, ki navdušuje določeno generacijo, kot je to počela serija 50 odtenkov sive. Sam imam več kot očitno tako imenovan »soft spot« za take filme, saj ni lepšega kot podpirati te igralce do trenutka, ko jih obožujejo vsi in se hvaliti, da sem jih oboževal že prej. Primeri Kristen Stewart, Robert Pattinson, Dakota Johnson, Jamie Dornan in zdaj še Josephine Langford ter Hero Fiennes-Tiffin. Toksičnost ni predmet dobrega razmerja, vsekakor pa lahko iz nje ustvariš odličen film. Filmi »prvič« to niso niti približno in upam, da jih bo kmalu konec. Preberi si, kaj sem zapisal o tem filmu po njegovem ogledu.

Prvič na robu je tretji del iz franšize Prvič, ki je posneta po knjižnih predlogah
Prvič na robu je tretji del iz franšize Prvič, ki je posneta po knjižnih predlogah

Space Jam: Nova legenda (Space Jam: A New Legacy)

Drugi najslabši film leta 2021 je najbolj nora reklama za studio Warner Bros, ki jo boš kadar koli videl. Je napoved njihove platforme HBO Max (pri nas za zdaj še HBO Go) in izdelkov na njej. Nadaljevanje filma iz devetdesetih, v katerem je glavno vlogo igral Michael Jordan, je slabši naslednik od že tako slabega filma, ki ga nosi le nostalgija. Nič v filmu ni pristnega in vsak piksel slehernega prizora je izumetničen. Velikonočni jajčki v filmu niso nič drugega kot diverzija našega uma, ko počasi dojemamo, kako slab film gledamo. Vključno s filmom, ki mu sledi na tem seznamu, je simptom osrednje filmske industrije, da se spomni svojih zlatih časov. Space Jam 2 je skoraj dve uri trajajoča reklama za Warner Bros in HBO, ki ne bi smela imeti svojega mesta na tem svetu.

Space Jam: Nova legenda je le reklama za studio Warner Bros in HBO Max
Space Jam: Nova legenda je le reklama za studio Warner Bros in HBO Max

Sam doma (Home Sweet Home Alone)

Najslabši film leta 2021 je predelava oziroma nadaljevanje filma Sam doma, ki je vsakoleten tradicionalen ogled v času praznikov. V angleščini se naslov filma glasi Home Sweet Home Alone, kar že nakazuje na popolno disonanco dveh tonov. Nostalgičnega občutka do originala na eni in bruhanje ob nesposobnosti tega filma na drugi strani. Polomijada na celi črti, ki se ne zaveda, kaj počne ali kako je nastala. Ko govorimo o epidemiji koronavirusa, je predelava filma Sam doma najbolj primerna filmska spremljava, ki lahko pojasni svetovni kaos. Tako slab, da si ni zaslužil niti recenzije. In točno to je najslabši film leta 2021, ki zaustavi še najmanjši val navdiha in ljubezni.

Home Sweet Home Alone | Official Trailer | Disney+

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPo praznikih je čas za detox!
Naslednji članekNenavadne zimske aktivnosti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.