Ocena filma: Tom in Jerry

Tom in Jerry sta legendi risanega sveta ob katerih so uživale že prenekatere generacije otrok. HBO Max je v sodelovanju s studiem Warner Bros predstavil nov film o mačkonu in miški. Ustvarjalci so oba junaka preselili v resnični svet, kjer jima družbo delajo še Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Colin Jost in Pallavi Sharda. Je film tako slab kot smo pričakovali po prvem napovedniku ali je bolje, če greš v tak film z ničelnimi pričakovanji in je vse, kar je malenkost boljše, že mala mojstrovina?

Odkrivanje tople vode in nostalgija

Filmi, ki prenavljajo nekaj nam znanega in ljubega, so vedno bolj pogosti. Da pa vzameš eno najbolj znanih risank in jih prestaviš v resnični svet? To je nekaj popolnoma drugega in to so storili ustvarjalci novega filma Tom in Jerry. Film ima nekaj negativnih in nekaj pozitivnih vidikov. Začel bi s pozitivnimi, saj jih je manj.

Prva pozitivna stvar sta Tom in Jerry, ki sta navkljub novi animaciji (še vedno je čudovita, a ne ta prava) še vedno prisrčna in zabavna. Ko sta v fokusu dogajanja onadva, je film gledljiv, zabaven in kar precej nostalgičen. Druga pozitivna stvar pa so risani junaki, ki smo jih občasno videli v risankah Tom in Jerry. Buldog Spike, tolpa mačkov in celo Droopy. Ko se pojavijo, postaneš zelo slaven GIF.

Evo ga!
Evo ga!

Negativni vidiki pa so bolj kot ne stvar izbire in zornega kota gledalca. Vsi se zavedamo, da je ciljna publika filma mlajša od desetih let. Če bi bile kinodvorane odprte bi lahko trpeli tudi starejši, ki bi peljali svoje mlajše v kino. Ker pa je ogled možen od doma, je zadeva drugačna. Otroke, bratce ali sestrice preprosto pustiš na kavču in ti ni treba gledati risanke. To storijo pametni ali pa tisti, ki so dovolj pogumni, da gledajo tako predelavo. Glavni liki z izjemo enega niso niti malo všečni. Vsak izmed njih je v enem pogledu negativec in tako smo vrženi med like, ki nam niso ravno povšeči.

Igra mačke z mišjo kot je nismo vajeni
Igra mačke z mišjo kot je nismo vajeni

Za konservativne oboževalce risanke bo nova podoba velik minus filma, saj nista enaka kot v starih risankah. Njuno podobo so si izposodili iz novejših risank, ki jih lahko vidite na Nickelodeonu. 3D podoba, ki prikazuje spremembo časov in še česa, če smo malenkost dramatični. Se pa držijo tega, da so vsi živalski liki animirani, kar je pohvalno.  Zgodba je tako klasična, da si jo lahko predvajamo že po prvih minutah filma ali pa pred ogledom samim. V filmu nas ne preseneti nič, pričakovati pa tudi ne smemo veliko.

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Režija
Igra
Zgodba
Prejšnji članekKaj je pi?
Naslednji članekVztrajnost je uradno začela iskati znake življenja na Marsu

Urednik portala Student.si

ocena-filma-tom-in-jerryTom in Jerry sta se nam po dolgem času predstavila tudi v filmu. Postavljena sta v newyorški hotel in med prave ljudi. Mi pa smo postavljeni pred preizkušnjo, če bomo v tem filmu uživali z izklopljenimi možgani ali pa videli kako povprečen je film ne glede na namen. In prav to je film, en velik povprečni izdihljaj. Zdaj pa gremo gledat ta pravo risanko.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.