Nogometaši na odmoru, a najboljši v tem času še bolj trenirajo. Preverite kako in s čim si pomagajo …

Nemanja Jakšić, NK Bravo / Huawei Watch GT 3 SE

V prazničnem decembrskem času si bodo tudi najboljši slovenski nogometaši vzeli nekaj časa zase in za premor, ki ga bodo s tekmovalnega stališča »potegnili« še v januar. A četudi je to v prvi vrsti čas za regeneracijo in čas z bližnjimi, najbolj zagnani in motivirani tudi te »proste« dneve izkoristijo za svoj napredek. Med njimi je branilec nogometnega kluba Bravo Nemanja Jakšić, ki bo v drugi polovici nogometne sezone skupaj s soigralci stremel k vzponu ekipe v vrh domače lige. V intervjuju nam je zaupal, kako bo preživel konec leta in kaj je eden njegovih glavnih pripomočkov na treningih. Ne, ni le žoga …

Nemanja, bliža se zimski spanec, čas ko boste imeli nekaj odmora. Kako ga boste izkoristili, kaj boste v tem času počeli?

Z družino bomo obiskali moje starše v Srbiji. V zimskem premoru največ časa namenim družini in prijateljem.

Boste ta čas namenili tudi treningom? Kako boste trenirali? Z žogo, kondicijske priprave, fitnes ali kombinacija vsega?

Kljub premoru se na nogomet ne bo pozabilo. Treniral bom z vsemi možnimi rekviziti, tako na prostem kot tudi v telovadnici in dvorani.

Imate v tem času več treningov ali manj?

Treningov je več.

Nas lahko popeljete skoz vaš tedenski trening? Kaj je na sporedu v ponedeljek, torek, sredo, četrtek, petek, soboto in nedeljo?

Tedenski ritem treningov je odvisen od zadolžitev, ki nam jih posreduje kondicijski trener v klubu. Imam točno določen načrt za vsak dan posebej.

Imate kakšne posebne pripomočke za trening, s katerimi izboljšujete svojo pripravljenost?

Največkrat sem v fitnesu, kjer si pomagam z najrazličnejšimi pripomočki.

Uporabljate tudi novo uro Huawei Watch GT 3 SE. Katere funkcije koristite?

Ura Watch GT 3 SE je moj vsakodnevni spremljevalec. Največkrat uporabljam sledenje parametrov med tekom in sprehodom.

Najnovejša Huaweieva ura s tehnologijo TruSeen 5.0+ zmore natančno spremljati srčni utrip in nasičenost kisika v krvi (SpO2). Poleg tega z uro lahko spremljate tudi raven stresa in celo kakovost spanja. Podpora petim satelitskim sistemom (GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo in QZS) pa v navezi z nadgrajenim sprejemnikom zagotavlja izredno natančnost določanja položaja.

Kaj vas je na uri najbolj navdušilo?

Težko je najti eno stvar. Všeč mi je dizajn, všeč so mi aplikacije in sama izkušnja uporabnika. Res mi pomaga pri treningih in ostalih opravilih.

Jo imate na zapestju tudi v času treningov?

Med treningi na klubu je nimam na roki, na individualnih treningih pa vselej.

Ali potem rezultate, ki vam jih ura izmeri pri različnih vadbah, podrobneje analizirate tudi v aplikaciji Zdravje na telefonu?

Vsekakor. Zdravje je super aplikacija, saj vsebuje ogromno podatkov, ki jih primerjam in analiziram ter na podlagi le-teh prilagajam tudi naslednje vaje in treninge.

Kaj pa v prostem času, jo tudi nosite? Videz ure je namreč mogoče z bogatim naborom različnih številčnic pošteno prilagoditi različnim situacijami in lastnim željam.

V prostem času je ura vselej na moji roki. Res dobro se poda tudi mojemu stilu oblačenja.

Watch GT 3 SE ima lahko atraktivno zasnovo in izrazito sodobno estetiko, na voljo pa je v dveh barvah, črni in zeleni. Dodaten bombonček pa je pester nabor digitalnih številčnic s katerimi lahko vsak uro nekoliko prilagodi po lastnih željah.

Koliko časa na sezono imate za prostočasne aktivnosti oz. za oddih?

Med sezonami je po navadi kakšen dan več, ampak v povprečju imamo dvakrat po 10 dni prosto. Na polovici sezone in po koncu sezone.

Kako se najraje sproščate, kaj najraje počnete takrat? Imate radi bolj ležerne ali bolj aktivne oddihe?

Vsekakor so mi bolj pisani na kožo ležerni oddihi. Poležavanje in uživanje ob kakšni dobri pijači in jedi.

Si boste privoščili tudi kakšen oddih na snežnih strminah? Oziroma, s katerimi športi se še ukvarjate radi?

Na belih strminah me ne bo. Moj drugi šport je košarka, ki jo zelo strastno spremljam. Tu in tam tudi sam vržem na koš.

Pametna ura Huawei Watch GT 3 SE ponuja več kot 100 športnih načinov, od tega 18 profesionalnih, inteligentne načrte teka in Huaweiev algoritem TruSport, ki nudi poglobljene športne ocene in predloge na podlagi različnih podatkov o vadbah. Poleg tega nudi prilagojene načine vadbe na podlagi telesne pripravljenosti in navad uporabnika. Prav tako je prava dvoživka, saj se s podporo standardu vodotesnosti 5 ATM odlično znajde tudi v stiku z vodo.

Kaj pa najraje jeste? Se držite kakšnega posebnega jedilnika, ali jeste, kot vam paše?

Ko imamo prosto, oziroma med tekmovalnim premorom, ne pazim na prehrano. Med sezono pa se držim sestavljenega jedilnika.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.