Nov boksarski prvak daje moškim upanje

Nov boksarski prvak v težki kategoriji je Mehičan Andy Ruiz. Predvsem je pomembno to, da je vlil novo upanje tistim, ki nismo atletski tip človeka.

Za začetek nekaj dejstev. Andy je visok 188 centimetrov in tehta 121 kilogramov. Verjetno si mislite: »Ah, saj je boksar«. To je sicer res, ampak ta zmaga nosi močno sporočilo ob strani.

Proti ringu je stopal ob glasovih, ki so se nanašali na njegovo težo in poreklo. Oče petih otrok boksa že od svojega petega leta in to je bila njegova prva borba pod drobnogledom vsega sveta.Njegov nasprotnik je bil Britanec Anthony Joshua, ki ima mišic za celo družino.

Zdaj pa je prvič v zgodovini prvak boksa nekdo, ki ga čisto razumemo. Minute pred začetkom borbe je v garderobi pojedel par čokoladic Snickers. Njegovo telo se je treslo ob premikih kakor vsakemu smrtniku.

V ringu nikakor ni delovalo, da Mehičan spada tja, ampak kar je sledilo, je bilo noro. V sedmi rundi je z knockoutom premagal takratnega prvaka in mu odvzel vse naslove. »Mama ni se nam treba več boriti,« je rekel, ko je Britanec še ležal na tleh. Z zmago je zaslužil približno 10 milijonov dolarjev. Veseli smo, da je končno dočakal, ko je zasijala njegova zvezda.

Tisto jutro sem se lahko zbudil in rekel svoji punci, da imam boljše telo, kot boksarski prvak. Andy Ruiz je zmagal za sliko moškega telesa in vse, ki govorimo, da je do poletja še daleč. Za to zmago in to kar je prinesla, ti v imenu vseh nas lahko rečem samo eno Andy. In to je hvala.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKam na zmenek?
Naslednji članekVse o neplodnosti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.