Olimpijske igre v Tokiu uradno prestavljene

Mednarodni olimpijski komite je v dogovoru z japonsko vlado in prireditelji sprejel predlog, da prestavi olimpijske igre na prihodnje leto. Igre naj bi izvedli najkasneje do poletja 2021.

Predlog je podal japonski premier Šinzo Abe, ki je dejal, da je bila zaradi pandemije koronavirusa prestavitev iger neizbežna. Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, Thomas Bach, je prav tako izrazil zaskrbljenost nad posledicami, ki jih covid-19 pušča za seboj. Za virusom je uradno zbolelo že več kot 375.000 ljudi po celem svetu.

Z igrami bi morali pričeti 24. julija 2020. V začetku tedna sta neudeležbo v Tokiu naznanili Kanada in Avstralija ter pozvali ostale, naj storijo enako.

ognjemet na stadionu
Otvoritev olimpijskih iger v Pekingu.

Voditelji so se odločili, da dogodek obdrži trenutno ime, prav tako so izrazili željo, da ostane olimpijski ogenj na Japonskem.

Komite želi športnikom zagotoviti, da igre pričakajo kar najbolje pripravljeni, prav tako pa želijo poskrbeti za zdravje gledalcev. Gre za zgodovinsko odločitev, saj igre še nikoli doslej niso bile prestavljene. Zaradi prve in druge svetovne vojne so odpadle v letih 1916, 1940 ter 1944.

Junior novinar

VIRInternational Olympic Committee
Prejšnji članekNajbolj preprost recept za kruh brez kvasa
Naslednji članek10 najbolj prodajanih iger vseh časov

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.