Najbolj preprost recept za kruh brez kvasa

Traditional Turkish style made bread loaf. High quality photo
Foto: senkaya iz iStock

Prva stvar, ki je izginila iz trgovinskih polic, je bil kvas. Tako suhi in kot klasičen. Apokalipsa je pač prišla in lačni ne smemo biti. Na srečo pa za peko kruha ne potrebuješ vedno kvasa, saj lahko enak učinek dosežeš s sodo bikarbono in kisom. Za ta recept potrebuješ le nekaj sestavin, kruh je pripravljen res hitro in je prav slasten.

Sestavine:

  • 3 skodelice moke
  • Čajna žlička sode bikarbone
  • Pol čajne žličke soli
  • Čajna žlička kisa
  • Skodelica vode

Vse to samo za kruh?

V skledi zmešaš moko, sodo bikarbono in sol, nato v sredino mešanice zliješ vodo in kis. Enostavno premešaš in zgneteš v majhno štruco kruha. Ko testo oblikuješ, ga daš na pekač in rahlo sploščiš. Na vrhu narediš zarezo in če želiš bolj hrustljav kruh, testo premaži z vodo.

Testo postaviš v pečico, ki si jo pred tem ogrel na 180 stopinj Celzija. Pečeš približno 30 minut. Kruh nato vzameš iz pečice in ga za dobre pol ure zaviješ v kuhinjsko brisačo. In voila, lahko ga že ješ!

Kruh jem čisto vsak dan.

Res preprosto in hitro. Kruh sicer ni tako puhast, ker pač ne vzhaja, je pa res hitro pripravljen. Poljubno lahko zmešaš različne moke, če imaš raje bolj zdrav kruh. Če torej oklevaš pred odhodom v trgovino zgolj zaradi kruha in imaš doma vse potrebne sestavine, raje sam speci kruh in si prihrani odhod iz hiše.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekOcena najbolj kontroverznega filma leta
Naslednji članekOlimpijske igre v Tokiu uradno prestavljene
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.