Pohvalna poteza: teniški zvezdnik priskočil na pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios, ki je v večini primerov deležen pozornosti zaradi kontroverznih potez na teniških igriščih, se je znova odločil za dobrodelno dejanje. V Canberri, kjer prestaja samoizolacijo, je začel dostavljati hrano pred vrata hiš tistih, ki si je v teh kriznih časih ne morejo privoščiti.

»Vsi, ki preživljate težke čase, prosim vas, ne hodite spat s praznim želodcem. Naj vas ne bo sram, pošljite mi zasebno sporočilo in z veseljem bom z vami delil, kar imam,« je na Instagramu zapisal 24-letni Avstralec.

Kyrgios, ki ima v teniški javnosti kar nekaj nasprotnikov, a mu dobrodelnosti nikakor ne gre oporekati, je zaključil: »Tudi če gre le za škatlo rezancev, hlebec kruha ali mleko. Pustil vam bom hrano na pragu, brez kakršnih koli vprašanj.« Trenutno 40. igralec na lestvici ATP je bil dobrodelen tudi v času velikih avstralskih požarov, ko je vodil kampanjo za zbiranje denarja,ki je na koncu zbrala več milijonov za pomoč prizadetim.

Kyrgios je bil sicer na svetovni teniški lestvici najvišje oktobra 2016, ko je zasedal 13. mesto. Doslej je zbral 161 zmag, 95 porazov in šest turnirskih lovorik. Po podatkih spletne strani atptour.com je doslej zaslužil slabih osem milijonov evrov.

Junior novinar

Prejšnji članekKako jo zadovoljiti v karanteni
Naslednji članekHigh School Musical se vrača!

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.