Prve stopničke svetovnega pokala za Timija Zajca

Ta konec tedna sta se v Saporu na Japonskem odvijali dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na današnji nedeljski tekmi, 27. 1. 2019, je svoje prve stopničke v karieri dosegel slovenski 18-letni skakalec Timi Zajc.

Zajc je na sobotni tekmi dosegel 6. mesto, danes pa s tekme odhaja s srebrom. Premagal ga je le Avstrijec Stefan Kraft, ki je ta konec tedna osvojil dve zmagi. Tretje mesto je zasedel Japonec Ryoyu Kobayashi.

V finalu so rezultat dosegli še štirje Slovenci: Anže Lanišek 11. mesto, Domen Prevc 13. mesto, Anže Semenič 24. mesto in Tilen Bartol 29. mesto. Žiga Jelar je tekmo končal na 32. mestu.

Foto: Timi Zajc Instagram

Timi Zajc je član kluba SSK Ljubno BTC in slovenske skakalne reprezentance, ki jo v sezoni 2018/19 sestavljajo predvsem mladi skakalci.

Leta 2017 je s sedemnajstimi leti dosegel prvo zmago v kontinentalnem pokalu. V letih 2017 in 2018 je osvojil tudi naslova državnega prvaka v smučarskih skokih. Prve točke svetovnega pokala je dosegel 2. decembra 2017 z 12. mestom v Nižnem Tagilu v Rusiji.

Za letošnjo sezono si je želel in napovedal stopničke svetovnega pokala, katerim se je vztrajno bližal in jih v Saporu dosegel. V skupnem seštevku je tako Zajc trenutno na 9. mestu.

Prejšnji članekFilmi, ob katerih ti bo zastal dih
Naslednji članekIzberite študij na Fakulteti za pomorstvo in promet, UL v Portorožu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.