Prve stopničke svetovnega pokala za Timija Zajca

Foto: fis-ski.com

Ta konec tedna sta se v Saporu na Japonskem odvijali dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih. Na današnji nedeljski tekmi, 27. 1. 2019, je svoje prve stopničke v karieri dosegel slovenski 18-letni skakalec Timi Zajc.

Zajc je na sobotni tekmi dosegel 6. mesto, danes pa s tekme odhaja s srebrom. Premagal ga je le Avstrijec Stefan Kraft, ki je ta konec tedna osvojil dve zmagi. Tretje mesto je zasedel Japonec Ryoyu Kobayashi.

V finalu so rezultat dosegli še štirje Slovenci: Anže Lanišek 11. mesto, Domen Prevc 13. mesto, Anže Semenič 24. mesto in Tilen Bartol 29. mesto. Žiga Jelar je tekmo končal na 32. mestu.

Foto: Timi Zajc Instagram

Timi Zajc je član kluba SSK Ljubno BTC in slovenske skakalne reprezentance, ki jo v sezoni 2018/19 sestavljajo predvsem mladi skakalci.

Leta 2017 je s sedemnajstimi leti dosegel prvo zmago v kontinentalnem pokalu. V letih 2017 in 2018 je osvojil tudi naslova državnega prvaka v smučarskih skokih. Prve točke svetovnega pokala je dosegel 2. decembra 2017 z 12. mestom v Nižnem Tagilu v Rusiji.

Za letošnjo sezono si je želel in napovedal stopničke svetovnega pokala, katerim se je vztrajno bližal in jih v Saporu dosegel. V skupnem seštevku je tako Zajc trenutno na 9. mestu.

Spet se sonce svetlika skozi steklo slaščičarne, simfonija sambe simbolno slika solze sadja. Sreča. Svoboda.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.