Pustolovski park Geoss, največji pustolovski park v Sloveniji

Pustolovski park Geoss
Pustolovski park Geoss, največji pustolovski park v Sloveniji Foto: on pustolovskiparkgeoss

V zadnjih letih si tudi v Sloveniji pogosto zaželimo adrenalinskih pustolovščin. Na srečo je slovenski relief kot ustvarjen za take dogodivščine, česar se zavedajo tudi v največjem pustolovskem parku v Sloveniji. Pustolovski park Geoss se nahaja prav tam, kjer nam namiguje že njegovo ime in vabi v doživetja, ki si jih bo zapomnil prav vsak obiskovalec.

Največji pustolovski park v Sloveniji blizu GEOSS

V vasi Slivna, blizu Geossa, geometričnega središča Slovenije, se lahko mladi, otroci in odrasli dvignejo od tal in »poletijo« med drevesne krošnje. V čim vse boš lahko užival v pustolovskem parku?

Pustolovski park Geoss obiskovalcem ponuja kar 7 plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj. Premagaš jih lahko v dveh do treh urah, vse od enega metra pa tja do petindvajset metrov višini te čaka kar 97 plezalnih elementov. Svojo težavnostno stopnjo lahko izbereš sam, najlažja pa je primerna za otroke od četrtega leta dalje, kar pomeni, da bi jo moral z navdušenjem opraviti tudi ti. Ker pa je park namenjen tudi najmlajšim, je v parku tudi Gibalnica za najmlajše, ki se zaradi starostne omejitve še ne morejo povzpeti visoko med krošnje dreves. Največji adrenalinski navdušenci pa bodo svoj pogum preizkusili na najdaljšem zip-linu v osrednji Sloveniji, kjer bodo dosegli hitrost do 60 km/h.

Plezalne poti s 7 težavnostnimi stopnjami

Pustolovski park Geoss ponuja sedem plezalnih poti različnih težavnostnih stopenj, ki jih posameznik premaga v dveh do treh urah. Na različnih višinah (od 1 do 25 m od tal) je razporejenih 97 plezalnih elementov, ki vključujejo več kot 200 metrov spustov (zip-line). Najlažja težavnostna stopnja je primerna za otroke od četrtega leta dalje. Vsak udeleženec pa izbere sebi primerno težavnostno stopnjo.

Zip-Line

Najdaljši spust v osrednji Sloveniji je sestavljen iz treh delov, eden od teh pa je celo najdaljši enkratni spust v Sloveniji. Pri spustu se dvignete 25 m od tal in lahko dosežete hitrost do 60 km/h. Pri tem se vam odpre razgled na celotno dolino ter okoliške hribe. Pogled na svet s te perspektive ponuja res enkratno doživetje.

Gibalnica za najmlajše

V parku so našli kotiček, ki je že po svoji naravni legi terena dajal možnosti izgradnje domiselnih lesenih elementov, ki otrokom ponujajo veliko raznolikih gibalnih igric. Gibalnica je ograjen prostor z leseno ograjo z namenom, da vanj ne prihajajo hišni ljubljenčki, saj je podlaga v celoti z lesnih sekancev, ki preprečujejo poškodbe ob padcu otrok na podlago. Želimo namreč ohraniti to podlago naravno, brez morebitnih izločkov domačih živali, ki bi lahko tam našle primerno mesto za svoje potrebe. Vsebuje pa 5 plezalnih elementov za otroke do 7. leta starosti, poligon za otroke do 3. leta starosti in posamične lesene igrače razporejene po celotnem delu gibalnice.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNovi člani Monte sladoledne družine
Naslednji članekNajboljše aplikacije umetne inteligence za učinkovitejše delo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.