Roglič in Pogačar pišeta zgodovino slovenskega kolesarstva

Roglič (v rdečem) in Pogačar (v belem) nazdravljata svoje uspehe

Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se vpisala v zgodovino slovenskega kolesarstva oz. športa. Osvojila sta vse 3 majice na eni izmed 3 največjih kolesarskih dirk – Dirki po Španiji. 29-letni Roglič je bil najboljši kolesar dirke ter posledično osvojil rdečo majico in še zeleno za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih. Komaj 20-letni Pogačar pa je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja in bil skupno na 3. mestu. Na drugem mestu je bil Španec Alejandro Valverde.

Ta 3-tedenska kolesarska dirka se je začela 24. avgusta. Dirke po Italiji, Franciji in Španiji so najtežje kolesarske preizkušnje. Primož Roglič, član Team Jumbo-Visme, je 21 etap prevozil v času 80h 18′ 54”, Tadej Pogačar, član UAE Abu Dhabi, pa je imel 2′ 55” zaostanka.

Naša kolesarja sta morala v nedeljo v cilj le še varno pripeljati svoje majice. Že med 106, 6 km dolgo etapo sta nazdravila svojim uspehom. Rogličeva ekipa je v čast Slovencu spremljevalni avto obarvala v rdeče.

Pogačar pa ni osvojil le bele majice. S 3 etapnimi zmagami je tudi najuspešnejši kolesar na dirki v tem pogledu.

Dirko pa sta končala še 2 Slovenca. Luka Pibernik in Domen Novak sta v moštvu Bahrain Meride kot pomočnika pomagala Dylanu Teunsu osvojiti 12. mesto.

Tudi komentatorja na programu Eurosport sta veliko časa v včerajšnji etapi namenila našima junakoma. Nista mogla verjeti, kako bosta lahko v državi z 2 milijonoma prebivalcev kar 2 kolesarja na stopničkah za najboljše kolesarje ene izmed največjih kolesarskih dirk.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.