Roglič in Pogačar pišeta zgodovino slovenskega kolesarstva

Slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar sta se vpisala v zgodovino slovenskega kolesarstva oz. športa. Osvojila sta vse 3 majice na eni izmed 3 največjih kolesarskih dirk – Dirki po Španiji. 29-letni Roglič je bil najboljši kolesar dirke ter posledično osvojil rdečo majico in še zeleno za najboljšega kolesarja na gorskih ciljih. Komaj 20-letni Pogačar pa je osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja in bil skupno na 3. mestu. Na drugem mestu je bil Španec Alejandro Valverde.

Ta 3-tedenska kolesarska dirka se je začela 24. avgusta. Dirke po Italiji, Franciji in Španiji so najtežje kolesarske preizkušnje. Primož Roglič, član Team Jumbo-Visme, je 21 etap prevozil v času 80h 18′ 54”, Tadej Pogačar, član UAE Abu Dhabi, pa je imel 2′ 55” zaostanka.

Naša kolesarja sta morala v nedeljo v cilj le še varno pripeljati svoje majice. Že med 106, 6 km dolgo etapo sta nazdravila svojim uspehom. Rogličeva ekipa je v čast Slovencu spremljevalni avto obarvala v rdeče.

Pogačar pa ni osvojil le bele majice. S 3 etapnimi zmagami je tudi najuspešnejši kolesar na dirki v tem pogledu.

Dirko pa sta končala še 2 Slovenca. Luka Pibernik in Domen Novak sta v moštvu Bahrain Meride kot pomočnika pomagala Dylanu Teunsu osvojiti 12. mesto.

Tudi komentatorja na programu Eurosport sta veliko časa v včerajšnji etapi namenila našima junakoma. Nista mogla verjeti, kako bosta lahko v državi z 2 milijonoma prebivalcev kar 2 kolesarja na stopničkah za najboljše kolesarje ene izmed največjih kolesarskih dirk.

Prejšnji članekSedem čudes novega sveta
Naslednji članekRazpis za subvencionirane jezikovne tečaje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.