Ronaldo vs Messi

Ronaldo vs Messi
Ronaldo vs Messi

Dva giganta igre nogometa. Bolj kot nasprotnika na igrišču, spor kdo je boljši rešujejo njuni oboževalci. In kakšni dvoboji to so, mnenja se krešejo, besede padajo z vseh strani. Je močan derbi, ki nikoli ne bo imel zmagovalca. Je to res?

Lionel Messi

Argentinec, ki že celo svojo kariero igra pri katalonskem velikanu FC Barcelona.
707 tekem za španski klub. 619 golov in 252 asistenc.
Je rekordni 6x dobitnik Zlate žoge in dobitnik nagrade Fifa igralec leta. Z Barcelono je bil že 4x prvi v Ligi prvakov in 3x prvi v svetovnem klubskem prvenstvu. V Španiji je bil že 10x prvak španske lige, 8x zmagovalec superpokala in 6x zmagovalec španskega pokala.

Neverjeten igralec za katerega smo dve leti nazaj mislili, da je šel čez hrib v svoji karieri ampak nam je pokazal nasprotno. Seveda mnogi iščejo tisto nekaj kar bi lahko uporabili proti njemu in tu pridemo do argentinske reprezentance. Največji uspeh je drugo mesto na SP v Braziliji leta 2014, ko so v finalu izgubili proti nepremagljivi Nemčiji. Je to slabo? Seveda ni, ampak v ekipi imaš Messija pravijo, to je avtomatska zmaga. Temu pač ni tako, saj je v igri veliko več kot le 11 igralcev.

Lionel je neverjeten talent in verjetno največji talent, ki je kadarkoli brcnil žogo. Njegovim oboževalcem pomeni veliko, njegovim nasprotnikom prav tako, a malo drugače. Pravijo, da ne gre prešteti kolikokrat se je že upokojil in vrnil, ko gre za Argentino.

Cristiano Ronaldo

Portugalski mladenič, ki je preko Sportinga odšel v Machester united, kjer je bil pod taktirko velikega Sir Alexa Fergusona in osvojil 3 naslove ligaškega prvaka Anglije, 2x prvak angleškega pokala, 1x prvak FA pokala, 1x naslov Lige prvakov in svetovnega klubskega prvenstva.

Sledil je neverjeten prestop v Real Madrid in dvoboj z Messijem je postal še bolj tesen. 4x naslov Lige prvakov in svetovni klubski prvak, 3x prvak pokala UEFA, 2x prvak španske lige, španskega pokala in superpokala. Odšel je po nove izive v Italijo kjer sedaj igra za Juventus s katerim je bil lani italijanski prvak in superpokalni zmagovalec. Poleg vseh naslovov je med drugim tudi 5x dobitnik Zlate žoge.
826 klubskih nastopov, 617 golov in 214 asistenc.

Leta 2016 je z Portugalsko reprezentanco postal tudi evropski prvak za kar sam pravi, da mu pomeni največ. In točno to je tisto za kar pravijo, da ga ločuje od Messija. Uspeh z reprezentanco so očitno tisto kar ločuje Messija in Ronalda. Morda že res, a nekako se mi ne zdi, da gre tu le za to.

Javna podoba

Oba sta iz zelo revnih družin in medtem, ko se je Messi večino kariere držal v ozadju je bil Ronaldo vedno rad v soju žarometov. Govora je bilo o arogantnosti in vzvišenosti Ronalda, kar je včasih res ampak trditi ne moremo, da Messi na drugi strani izpadov jeze nima. Javnost si želi povzdigniti enega tako da očrni drugega in to jim uspeva eno leto tako, drugič spet tako. Kaj ko bi poizkusili drugače, tako kot to želijo navijači nogometa in ne enega izmed obeh nogometašev.

Messi in Ronaldo

Talent in 100 % predanost

Ob ogledih tekem se mi je vedno zdelo, da premore Messi neverjeten talent, verjetno edinstven. Je prečudovit igralec nogometa, ki mu je bilo od rojstva dano, da bo nekoč velik. In res je. Eden najboljših vseh časov. Na drugi strani Ronaldo, ki je pokazal kako daleč lahko prideš s 100 % predanostjo športu, ki ga ljubiš. Trdo delo ti bo odprlo mnogo poti do cilja, ki ga je sam dosegel. Biti eden najboljših vseh časov.

Velikana nogometa
Velikana nogometa

Njuna kariera gre proti koncu in do konca življenja bom pomnil njune dvoboje in igro, čeprav nisem ne njun pristaš ne njunih klubov. Sem pristaš nogometa in zato sem jima hvaležen za vse kar sta dala nogometu in nam pričarala največje rivalstvo v zgodovini nogometa. Lionel in Cristiano, hvala obema.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKnjiga proti filmu: Love, Rosie
Naslednji članekZamolčane Prešernove pesmi: Jej, pij in kavsaj, za večnost se ne ravsaj!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.