S športom v pomlad

Podajamo vam nekaj predlogov športnih prireditev, ki se bodo odvijale letošnjo pomlad. Rekreacijo lahko prijetno združite z izletom.  

 

Kolesarski maraton Franja

Za ljubitelje kolesarjenja predstavlja velik izziv maraton Franja – mednarodno rekreacijsko tekmovanje v cestnem kolesarstvu. Maraton Franja je s svojo izbiro kolesarskih prog namenjen vsakomur, tako najboljšim kolesarjem kot tudi povprečnim rekreativcem in družinam. Maraton je že vrsto let vpisan v koledar mednarodne kolesarske zveze UCI, je odmeven tudi v mednarodnem merilu. Spremlja ga pester razvedrilni in zabavni program. Dolžina velikega maratona je 156 kilometrov, malega pa 97 kilometrov. Potekal bo od 12. do 14. junija s startom v Ljubljani.

 

Pohod ob žici

Za ljubitelje pohodov je zanimiv Pohod ob žici, ki bo letos potekal od 7. do 9. maja. Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana letos organizirata že 59. pohod Pot ob žici. Gre za največjo športno-rekreativno prireditev pri nas, ki vsako leto privabi več kot 30.000 udeležencev. Največ udeležencev privabi pohod po poti okoli Ljubljane, kjer je med drugo svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in pozneje nemških okupatorjev, od tod ime Pot ob žici. Prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive. V soboto bo potekal rekreativni pohod, na katerem boste lahko v celoti prehodili Pot ob žici in si ob tem pridobili posebno spominsko kolajno. V soboto organizirajo tudi tek trojk za članske in veteranske kategorije na 12,5 in 29 kilometrov.

 

14. Ptujski triatlon

Na Ptuju bo 10. maja potekal v organizaciji Rada Ačimoviča, dolgoletnega triatlonca in člana TK Maratona, zdaj že tradicionalni Ptujski triatlon. Poleg sprint triatlona (750 metrov, 20 kilometrov, 5 kilometrov), se lahko preizkusite v super sprint triatlonu (300 metrov, 8 kilometrov, 2 kilometra).

 

Športna pomlad 2015

Od 8. do 17. maja bo v Mariboru z okolico potekal Festival športa in zabave Športna pomlad 2015, ki ga organizirata Železničarsko športno društvo in Športni objekti Maribor. Športna pomlad pripravlja več športnih in drugih zabavnih prireditev, ki so zanimive za vse generacije, za najmlajše, celotne družine in odrasle. Priznani vaditelji in trenerji vas bodo na kratkih tečajih uvedli v različne športne discipline. Na prireditvi lahko pokažete svoje športne spretnosti in se pomerite z drugimi na rekreativnih turnirjih.

 

Oviratlon v Murski Soboti

Drugega maja se lahko udeležite oviratlona v Murski Soboti. Desetkilometrska proga bo potekala v okolici Soboške kamešnice. Na njej bo 23 ovir, narejenih po vzoru treninga specialnih enot. Na njih boste lahko preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo. Na oviratlonu ne gre za bitko s časom, ampak s samim seboj. Je preizkus vzdržljivosti, moči in spretnosti ob pomoči svojega najboljšega prijatelja, sorodnika, sodelavca ali neznanca. Tu zato štejejo prijateljstvo, sodelovanje in nesebična pomoč. Skupni namen je, da ovire premagate brez nadležne merilne ure za vratom in sotekmovalcev, ki se rinejo mimo vas.

 

35. Maraton treh src

V Radencih bo 16. maja v organizaciji Športnega društva Radenci letos potekal že 35. Maraton treh src. Letos se lahko pomerite v teku na  42,195 kilometra – Maraton Radenska Classic, 21,098 kilometra – Polmaraton Radenska Light, 10 kilometra – Tek Radenska Naturelle, 5,5 kilometra – Oazin tek, polmaratonu ročnih kolesarjev, najmlajši pa na teku otrok. Vsako leto pripravljajo tudi nordijsko hojo, ki bo letos prvič tekmovalne narave.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.