Sladko-grenki lajf punce nogometnega navijača

Večer dolgo pričakovanega derbija. Nekaj sekund po začetku tekme. Ti ga sprašuješ nekaj zelo pomembnega, on ne odgovori. Vprašaš glasneje, morda te ne sliši? »Ne zdej, tekma je!« Poraženo se umakneš, čakaš, da mine tistih 90 minut in upaš, da ne bo podaljškov …

Tipična epizoda razmerja zelo nenogometne punce z zelo gorečim nogometnim navijačem. Čeprav je včasih težko prenašati trenutke, ko je na prvem mestu nogomet, in ne ti, ima življenje z navijačem lahko tudi svoje prijetne strani. Se najdeš vsaj v eni od spodnjih scen? Dobrodošla v klubu punc navijačev!

Polčas

Ko napoči polčas, se njegove oči končno odlepijo od ekrana in za nekaj kratkih minut si spet v središču pozornosti ti. V zahvalo ne pozabi pokazati zanimanja in ga vprašaj, kakšen je trenutni rezultat.

Kriki in objemi navdušenja vs. jezne kletvice

Obe sta redni spremljevalki nogometnih tekem in gotovo ju slišiš velikokrat. Če dajo gol njegovi, boš gotovo deležna entuziastičnih objemov in poljubov, zato se veseli z njim. Če pa gol zgrešijo ali ga dobijo, pa raje ne komentiraj in upaj, da se kolo sreče kmalu obrne na stran našega moštva.

Darila za vse priložnosti

To pa je gotovo največja prednost tega, da je tvoj fant zagret navijač določenega nogometnega kluba: VEDNO imaš idejo za darilo, saj (skoraj) z nobenim klubsko tematiziranim darilom (šalom, kapo, koledarjem, skodelico, posteljnino, blazino, obeskom za ključe, stensko nalepko – ni da ni) ne moreš usekati mimo. Če pa si mu RES kupila že vse, kar je od njegovega kluba možno kupiti, se boš morala zateči k ultimativnemu darilu – karti za nogometno tekmo. Vzemi pa v zakup, da bo za to darilo potrebno kar nekaj prihraniti – te bo pa gotovo poročil, ko ga dobi. ?

Zanj… in zate!

Če je tvoj fant res pravi navijač, je tvoja omara v času vajinega razmerja gotovo postala bogatejša za kak nogometni dres ali dva. Ne pozabi ga čim večkrat ponosno nositi v njegovi prisotnosti.

Hočeš, nočeš, zdaj si fuzbal ekspert

No, ne ravno. A po vseh njegovih navdušenih razlagah in slikah igralcev ter videih tekem, ki ti jih kaže, pač o nogometu zdaj nekaj veš. Ne da bi vedela, kaj je ofsajd, gotovo ne moreš biti njegova punca. Če pa sta skupaj že nekaj časa, si se gotovo zalotila, da poznaš po imenu večino igralcev in trenerja. Če pa veš, kdaj je naslednja tekma, je pa to že advanced level – čestitam!

Prejšnji članekNova železniška postaja
Naslednji članekPred 50 leti je človek prvič stopil na luno

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.