Smučarski skoki v Ljubnem ob Savinji

Ljubno ob Savinji je majhen kraj v Zgornji Savinjski dolini, ki pa jo poleg prelepe narave in dobrih ljudi, odlikuje še nekaj izjemnega. Ljubno je namreč najmanjši kraj na svetu, ki gosti tekme za svetovni pokal. Začetki smučarskih skokov na Ljubnem, segajo v sedemdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je Stanko Bloudek naredil prve zametke skakalnice na Rajhovki. Vse od takrat, se celoten kraj trudi in posveča tej skakalnici, ki vsako leto gosti najboljše skakalke iz celega sveta.

Letos, bo svetovni pokal v smučarskih skokih v Ljubnem ob Savinji, potekal od 8. do 10. februarja. Poleg dveh posamičnih tekem, pa se bo letos prvič odvila tudi ekipna tekma. Ta bo sicer druga v sezoni, saj se je prva zgodila že na Japonskem. Prav zaradi slednje, pa organizatorji pričakujejo okoli 15.000 ljudi, kar je skoraj 2.000 več kot prejšnja leta.

Na tokratnem trodnevnem boju, se bo za stopničke pomerilo okoli 60 tekmovalk, od tega vsaj šest slovenk. Točna številka tekmovalk bo znana v ponedeljek, 4. februarja.

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima (OMV, Petrol, Pošta Slovenije, Trafike Delo, Big Bang, Kompas, Mercator, …) in pa na njihovi spletni strani. Cena vstopnice je 10€ za posamezen tekmovalni dan. Prost vstop imajo otroci do 14. leta starosti in pa imetniki Modre kartice Smučarske zveze Slovenije.

Če se v Ljubno odpravljate z avtom, boste lahko tam brezplačno parkirali v industrijski coni Ljubno, do koder vas bodo usmerjali redarji. Poleg tekem, pa bo pester tudi spremljevalni program, ki je prijazen družinam in otrokom. Na voljo bodo razne animacije in mini skakalnica za otroke, za odrasle pa dobra glasba, pijača in jedača.

Se boste letos odpravili v Ljubno? 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.