Snežena kraljica s posebnim pridihom

Smučarski skakalci s celega sveta se strinjajo, da ima Planica poseben čar. Vsako leto se vračajo na zaključek sezone v dolino pod Poncami, ki jo od četrtka do nedelje preveva izjemno vzdušje.

Letos letalnica bratov Gorišek praznuje 50. obletnico, naslednje leto, 2020, pa se bo na njej po 10 letih odvilo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

V petek Slovenci tik pod stopničkami

Na petkovi posamični tekmi se je najbolje izkazal Nemec Marcus Eisenbichler, sledila sta Japonec Ryoyu Kobayashi in Poljak Piotr Zyla. Timi Zajc in Domen Prevc sta se uvrstila tik za zmagovalno trojico. Na konec deseterice pa je poletel Peter Prevc.

Čustvena sobota

Foto: Sabina Zorman

V soboto smo se veselili ekipnega brona naših orlov. V postavi Anže Semenič, Peter Prevc, Domen Prevc in Timi Zajc so slovenski letalci poleteli na tretje mesto za Poljake in Nemce.

Poseben pridih je tekmi dodelilo slovo enega najboljših slovenskih letalcev. Robert »Leteči« Kranjec je po prvi seriji opravil še zadnji polet čez 200 metov. V izteku so ga pričakali soreprezentanti, bivši skakalci, prijatelji, med temi kolesar in bivši skakalec Primož Rogljič ter ostali prijatelji iz družine smučarskih skokov. Skakalno opremo, ki jo je imel na sebi, je vrgel občinstvu, Petru Prevcu pa predal kapetanski trak.

Foto: Sabina Zorman
Foto: STA
Foto: Sabina Zorman

Sladek nedeljski zaključek sezone

Domen Prevc je po zmagi iz prejšnjega tedna na finalni tekmi sezone poletel na drugo mesto. S tem rezultatom je dosegel druge stopničke sezone in desete v karieri. Na peto mesto se je uvrstil Timi Zajc, deveto pa Anže Semenič.

Prvo serijo je zaznamoval zmagovalec tekme Ryoyu Kobayashi, ko je s poletom 252 metrov postavil Planiški rekord, japonski rekord in izenačil drugi najdaljši polet na svetu.

Foto: Reuters

Končni seštevek

Na vrhu zaključil Kobayashi, za katerim je vrhunska sezona. Poleg velikega kristalnega globusa je prejel tudi mali globus za polete. Zmagal je novoletno turnejo, Raw Air turnejo, Willingen Five in Planica 7.

Foto: Reuters

Skupni seštevek sezone:

1 KOBAYASHI Ryoyu

2 KRAFT Stefan

3 STOCH Kamil

4 ZYLA Piotr

5 KUBACKI Dawid

6 JOHANSSON Robert

7 EISENBICHLER Markus

8 FORFANG Johann Andre

9 ZAJC Timi

10 GEIGER Karl

13 PREVC Domen

28 SEMENIČ Anže

29 PREVC Peter

30 LANIŠEK Anže

Prejšnji članekSkupina Chainbrake navdušuje s svojim prvim avtorskim singlom
Naslednji članekAli Instagram kvari Pariz?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.