Šport v hladnejših dneh

Če je bila poleti izgovor za neaktivnost neznosna vročina, zdaj to postajata mraz in tema. Kako kljub tema neizogibljivima spremljevalcema zime ostati aktiven?

Lovljenje sončnih žarkov

Če ti ni do tega, da bi se sprehajal, tekal ali kolesaril po temi, boš to moral storiti ob pravem času: ne preveč zgodaj zjutraj in ne prepozno popoldne ali zvečer. Veliko ljudi, ki čez dan delajo, ravno zato zanemarja športne aktivnosti: ko pridejo domov in nekaj pojedo, je že tema. Kot študent imaš morda nekaj več sreče in lahko najdeš kakšno urico pred, med ali po predavanjih. Če poleg faksa še delaš in res nimaš časa, pa tudi tek ali sprehajanje v temi nista tako slaba (vsaj sodeč po tem, koliko ljudi to počne).

moški teče
Šport zunaj je tudi pozimi lahko prijeten, pa še vroče ni.

Vadba doma

YouTube je poln raznoraznih vadb, od pilatesa do vaj z utežmi in HIIT vadb. Prednost vadbe doma je seveda to, da lahko telovadiš kadar ti srce poželi, tudi ko je zunaj minus. Na voljo imaš ogromno kanalov, mnoge vodijo kvalificirani trenerji.

dekle v položaju otroka
Vadba doma je zelo praktična in popolnoma zastonj; potrebuješ le motivacijo.

Fitnes

Če redno zahajaš v fitnes, se to pozimi zate verjetno ne bo spremenilo. Mrzla in neprijetna bo le pot do fitnesa. Če potrebuješ nekaj več motivacije, se lahko pridružiš tudi kakšni vodeni vadbi. Kot študent imaš za zelo nizko ceno na voljo Študentko vadbo (lahko se udeležiš mnogih različnih aktivnosti povsod po Sloveniji). Študenti Univerze v Ljubljani se zastonj lahko udeležijo raznih športnih aktivnosti.

fant dviguje uteži
Kot študent imaš na voljo mnogo različnih aktivnosti, ki so v veliko primerih zastonj ali pa zelo poceni.

Smučanje, bordanje, drsanje in vse ostalo

Konec koncev je zima čas za zimske športe, kajne? Vzemi si kakšen dan in se odpelji do enega izmed bližnjih smučišč. Drsaš lahko na zunanjih drsališčih, ko jih odprejo, če si v Ljubljani, pa tudi v Hali Tivoli od sredine oktobra do aprila.

Prejšnji članekOd kavovca do popolne skodelice kave, 1. del
Naslednji članekOcena filma: Zombieland 2

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.