Športaš lahko tudi doma!

Rekreiranje doma najbrž še nikdar ni bilo tako priljubljeno kot lani in letos. Zaradi zaprtih telovadnic so bili še najbolj zagreti obiskovalci fitnesa in igralci skupinskih športov prisiljeni v telovadbo doma. Dviganje uteži, aerobika, pilates, joga in druge vaje, ki jih običajno izvajamo v temu namenjenem športnem objektu, so se preselili v sobe, dnevne sobe in druge stanovanjske prostore.

Nekateri so se tako rekreirali že prej, drugi so se na to navadili, tretji pa so zaprte fitnese le stežka sprejeli. Ne glede na to, v katero skupino spadaš, ti bo zagotovo koristil kakšen nasvet glede športanja doma.

joga

Katere vrste telovadbe lahko izvajamo doma?

Več, kot si misliš. Najbolj enostavna sta joga in pilates, za katera potrebuješ le telovadno blazino in računalnik. V poštev pridejo še osnovne vaje za moč, brez pripomočkov pa lahko izvajaš tudi HIIT (visoko intenzivni intervalni trening) in druge aerobne vaje, ki pa bi znale motiti spodnje sosede, če jih imaš (zato je bolje, da jih ne izvajaš zgodaj zjutraj ali pozno zvečer). Med zabavne vrste vaj, za katere v bistvu ne potrebuješ niti blazine, spada tudi zumba.

Pripomočki

Če želiš svoje mišice okrepiti na bolj zahteven način, si lahko omisliš različne vrste elastik in trakov ter seveda uteži. Poceni različica uteži so velike plastenke, napolnjene z vodo ali peskom. Telovadiš lahko tudi z nahrbtnikom, polnim knjig.

športni pripomočki

Kje najti vaje?

YouTube je platforma, na kateri lahko zastonj telovadiš z ogromno različnimi ustvarjalci. Najdeš lahko praktično vse vrste vadbe, ki jih je mogoče izvajati doma. Veliko športnih vplivnežev in osebnih trenerjev vadbene videe objavlja tudi na platformah Instagram in TikTok.

Nekaj odličnih kanalov YouTube za športanje doma

  • POPSUGAR Fitness: različne vrste vadbe.
  • Lilly Sabri: različne vrste vadbe.
  • Zumba Class: samo zumba.
  • Boho Beautiful Yoga: samo joga.
Prejšnji članekZemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot
Naslednji članekHuawei z digitalno pobudo za premagovanje osebnih finančnih izzivov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.