Športni podkasti, ki jih moraš poslušati!

V zadnjih letih vse bolj priljubljena oblika medija postajajo podkasti. Zvočnih oddaj, ki jih mnogi poslušajo kot alternativa radiu ali med športno aktivnostjo, je zato vsak dan več. Ni tematike, ki je podkasti ne bi pokrivali. Vseeno je ena izmed najbolj razširjenih tem šport, zato ti bomo povedali, kateri so najboljši športno obarvani podkasti, ki jih moraš poslušati.

No Dunks

Ameriški podkast, ki je osredotočen na NBA. V vlogah voditeljev so štirje novinarji in športni navijači Phil Elder, Tal Melas, Leigh Ellis in Trey Kirby. Nove oddaje izhajajo dnevno s premori ob koncih tedna. V vsaki oddaji voditelji naredijo pregled dogajanja v NBA in se osredotočijo na določene ekipe in tekme, poleg tega v posebnih tedenskih oddajah odgovarjajo na vprašanja poslušalcev. Gre za enega najbolj raznovrstnih NBA podkastov, saj se dotaknejo večine ekip v ligi.

The Athletic Football Show

Glavni nogometni podkast športnega medija The Athletic je obvezno poslušanje za vsakega navdušenca nad angleško premier ligo. Voditelj je novinar Mark Chapman, ki skupaj z novinarji The Athletica nekajkrat tedensko obravnava vse največje zgodbe iz angleškega in svetovnega nogometa. Poglobijo se v tedensko najbolj izstopajoče zgodbe in poskušajo razložiti njihovo ozadje.

Dvokorak

Najbolj priljubljeni slovenski športni podkast, ki ga pripravljajo športni komentatorji Luka Štucin, Tilen Lamut in Matija Kosmač. Njihove debate, ki se odvijajo na vsake nekaj tednov, so osredotočene na dogajanje v košarki, tako v NBA kot v Evropi. Vsake toliko časa se dotaknejo tudi dogajanja v Sloveniji. Dodana vrednost podkasta je gotovo sproščenost debate, ki da občutek domačnosti.

Tifo Football

Tedenski nogometni podkast, ki nastaja pod okriljem The Athletica, spada med oddaje, ki jih mora poslušati vsak navijač nogometa. Pripravljajo ga novinarji Joe Devine, Alex Stewart in Seb Stafford-Bloor. Vsebinsko pokrivajo dogajanje v celotnem evropskem nogometu, s poudarkom na Angliji. Od ostalih podobnih vsebin se razlikujejo po svojem taktičnem, analitičnem, zgodovinskem in tudi političnem pristopu k nogometu.

The Bill Simmons Podcast

Zadnji predlog je podkast, ki ga vodi znani športni novinar Bill Simmons. Nove oddaje izhajajo dvakrat do trikrat tedensko. Nimajo prave strukture, saj se med sabo zelo razlikujejo. V goste prihajajo različni znani športni novinarji, športniki in celo kdo iz industrije slavnih. Kljub različnim gostom ima končno besedo vedno šport. Glavni športni tematiki sta košarka in ameriški nogomet.

Vsebine je preprosto preveč

Ker so športni podkasti ena najbolj priljubljenih oblik tega tipa medija, je seveda izbira najboljših skoraj nemogoča. Nekateri, ki jih nismo omenili, a so vredni poslušanja, so tudi Žoga je okrogla, The Lowe Post, Football Weekly

Prejšnji članekKoroški večer z odlično koroško kulinariko in ščepcem kulture
Naslednji članek8 najbolj overrated serij vseh časov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.