8 najbolj overrated serij vseh časov

Veš tiste serije, o katerih stalno debatirajo tvoji prijatelji, se o njih piše, objavlja slike na družbenih omrežjih in za katere imaš občutek, da ti sledijo na vsakem koraku? Posledično se jih odločiš gledati poln pričakovanj, vendar se izkaže, da so eno veliko razočaranje. Sicer so dobre, vendar definitivno niso vredne tako imenovanega »hajpa«.

Po našem mnenju so spodnje serije tiste, od katerih pričakuješ veliko več, kot dejansko dobiš.

Stranger things

Zelo simpatična serija, sploh zato, ker je glavna zasedba sestavljena iz otrok, ki se bojujejo proti neznanim silam. Vendar po gledanju ostane tisti občutek, ki ga lahko najboljše opišemo z »ali je to to?«, saj si pričakoval veliko več, kot si dobil. Otroci iz osemdesetih z veliko pop kulturnih referenc se bojujejo s pošastmi s pomočjo dekleta z nadnaravnimi sposobnostmi. Zanima me, kje smo to že videli. Mogoče v vsaki znanstveno-fantastični seriji pred to!

Stranger things.
Foto: Digital Spy

Friends

To je tista vrsta serije, za katero se zdi, da jo na deževne, mrzle dni gledajo vsi tvoji prijatelji. Zato, ker je zabavna, zanimiva in polna odličnih likov. Ko pogledaš pa vidiš, da nima nič od tega. Enostavno povedano ni tako zanimiva, liki so povprečni oziroma nič posebnega, za piko na i pa sam humor deluje prisiljen, zato niti ne doseže zadanega cilja – smeha.

Igralska zasedba serije Friends.
Foto: the Verge

Game of thrones

Še ena kvalitetna fantastična serija, od katere pričakuješ več. Samo zato, ker skoraj vsi glavni liki umrejo, ne pomeni, da je zato boljša od kakšne druge fantastične serije. Smrt glavnih likov je tista, ki gledalce vedno znova šokira, saj »nihče ni varen«, vendar serije, ki potrebujejo veliko smrti zato, da so ljudem zanimive, niso zares tako zanimive. Konca pa sploh ne bomo komentirali.

Game of thrones.

Suits

Serija pripoveduje zgodbo o prestižnih, pomembnih odvetnikih, ki se s primeri vedno znova »zaletijo v steno« in ne vedo, kaj storiti. Potem pride do stranskega pogovora, kjer sogovornik omeni nekaj irelevantnega in »to je to!« – odgovor na vse njihove težave. Z naslednjo epizodo pa se situacija ponovi, zato lahko rečemo, da je serija nekvalitetno napisana in polna dolgočasne, odvetniške drame.

Suits.
Foto: Harper’s BAZAAR

The walking dead

Še ena serija, ki se začne odlično, prvih nekaj sezon te pritegne, sčasoma pa se zgodba začne ponavljati. S svojimi enajstimi sezonami je popolnoma predolga, ne zgodi se nič novega ali drugačnega. Presenetljivo, da je zdržala tako dolgo, kot je, in da gledalci še vedno vztrajajo.

The walking dead.

Riverdale

Začne se zanimivo, z misteriozno smrtjo popularnega igralca ameriškega nogometa, z nadaljevanjem pa postaja vedno dolgočasnejša. Zapleti in drame glavnih igralcev te ne silijo v »binganje«, ampak v spanje.

Riverdale.
Foto: CBR.com

Squid game

Serija, o kateri se snema tiktoke, dela izzive in piše na vseh družbenih omrežjih, je popolnoma overrated. Nekateri pravijo, da je najboljša Netflix serija, ali celo najboljša korejska serija. Če bi pogledali še kakšne azijske serije/filme, bi videli, da obstajajo še boljše. Ne pa, da avtomatično predvidevajo, da je prva azijska serija, ki jo pogledajo, najboljša stvar na svetu.

Squid game.
Foto: BBC

Grey’s anatomy

Spominja nas na najstniško dramo, vendar najstnike v tem primeru zamenjajo odrasli zdravniki, ki radi spijo drug z drugim. Tako kot The walking dead je tudi ta popolnoma predolga (trenutno 18 sezon). Igralska zasedba se stalno spreminja, romantična drama pa vztraja tako kot gledalci. To je tista vrsta serije, za katero rečeš, da si »jo lahko ogledam spotoma« in ne »nujno jo moram pogledati«.

Grey's anatomy.
Foto: Quartz

S tem se konča seznam naših najbolj overrated serij. Obstaja še veliko drugih, vendar bi bil seznam tako predolg. Škoda, da tovrstne serije dobijo popolnoma preveč medijske pozornosti, medtem ko za nekatere boljše večina tudi slišala ni.

Prejšnji članekŠportni podkasti, ki jih moraš poslušati!
Naslednji članekIzvor vode na Zemlji spet buri duhove

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.