Študente bodo nastanili na križarkah

Čez manj kot mesec dni bo v sosednji Italiji potekala slovesna otvoritev največjega študentskega športnega tekmovanja: Poletne univerzijade 2019. Več kot 9.000 športnikov, študentov iz 128 različnih držav se bo pomerilo v 18 različnih športih. Morda je med njimi tudi tvoj študijski kolega!

Za kaj pravzaprav gre? Univerzijada je študentsko športno tekmovanje, zasnovano na principu olimpijskih iger. Zato na tekmovanju ne smejo manjkati bakla z »ognjem univerzijade«, slovesna otvoritev, bivanje v olimpijski vasi ter veličastni zaključek.

Odvijale se bodo torej nekakšne olimpijske igre za študente športnike. Slovenska reprezentanca šteje kar 77 predstavnikov s skoraj vseh slovenskih fakultet.

Pri organizaciji tekmovanja pa se je zgodil manjši problem. Prvotna organizatorka Brazilija je nenadoma odpovedala in italijanski Neapelj je vskočil kot novi gostitelj.

Ker Italijani niso imeli dovolj časa za postavitev prave olimpijske vasi, so poiskali zasilno rešitev: polovica športnikov bo za čas tekmovanja nastanjena na luksuzni križarki!

Kakšna sprememba. Pot bo nekatere študente po izpitnem obdobju vodila iz zaprašenih študentskih domov na luksuzno križarko z bazeni, fitnesom, igralnicami in odličnim razgledom na morje. Verjetno si bodo želeli tam kar ostati.

Držimo pesti, da se ne bodo preveč navezali na luksuz in udobje ter bodo uspešno tekmovali. Prideš navijat?

Prejšnji članekS kavča do 5 kilometrov
Naslednji članekNevarnost kožnih znamenj

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.