Svetovni pokal v smučanju se vrača s stopničkami Žana Kranjca

Ta vikend se znova začenja smučarska sezona z otvoritvenimi tekmami svetovnega pokala v avstrijskem Söldnu. V soboto so se na belih strminah pomerile ženske v veleslalomu, včeraj pa so bili na vrsti moški, ki so se prvič po dolgih letih na progo podali brez glavnega tekmeca, Marcela Hirscherja.

Žensko tekmo je presenetljivo zmagala 17-letna Alice Robinson z Nove Zelandije, ki je Mikaelo Shiffrin v drugi vožnji prehitela za pičlih 6 stotink. Na tretjem mestu je bila zadnja zmagovalka tekme v Söldnu Tessa Worley.

Na strmini so se pomerile tudi slovenske reprezentantke. Slovenski mladi up, Meta Hrovat, ki je po prvem teku dosegla 4. mesto, je po dobri vožnji nekaj vratc pred ciljem žal odstopila. Najboljši slovenski rezultat je dosegla Tina Robnik z 11. mestom, do točk pa je prišla tudi Ana Bucik z uvrstitvijo na 23. mesto. Neja Dvornik se žal ni uvrstila v drugo vožnjo.

Ženska tekma je žal terjala tudi poškodbe. Hudo se je poškodovala Avstrijka Bernadette Schild, ki so jo v bolnišnico morali peljati s helikopterjem.

Soelden goreVčeraj pa smo navijali za naša šampiona, Žana Kranjca in Štefana Hadalina. Žan Kranjec je po dobrem rezultatu v prvem teku na koncu osvojil 3. mesto, Štefan Hadalin pa se z visoko štartno številko žal ni uvrstil v drugo vožnjo.

Prejšnji članekDokumentarci o globalnem segrevanju, ki te bodo pretresli
Naslednji članekKaj pričakovati kot študent Filofaksa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.