Svetovno prvenstvo v quidditchu zares obstaja!

Za tiste, ki ste obdobje svoje osnovne šole preživeli v jami in še niste slišali za čarobni svet pisateljice J. K. Rowling, naj na kratko obnovimo: quidditch je čarovniški šport na metlah iz sage o Harryju Potterju. V igri sodelujeta dve ekipi s sedmimi igralci, ki skušajo zbrati čim večje število točk z doseganjem golov proti nasprotni ekipi. Največ točk prinese leteči zlati zviz, ki ga mora med igro ujeti iskalec, s čimer se tekma tudi zaključi.

Marsikdo najbrž ne ve, da se čisto pravi quidditch (z nekoliko prilagojenimi pravili) igra tudi v našem bunkeljskem svetu! Med 27. junijem in 2. julijem se je v Firencah namreč odvijalo že 4. svetovno prvenstvo v quidditchu, ki od leta 2012 poteka vsako drugo leto. Tokrat je sodelovalo 29 ekip, med njimi tudi slovenska, ki je na koncu zasedla 22. mesto. Kot že dvakrat poprej, je zmago slavila ekipa iz ZDA. Na drugem in tretjem mestu sta ji sledili Belgija in Turčija.

Priljubljenost quidditcha v svetu iz leta v leto narašča. Quidditch zveza Slovenije si tako kot zveze drugih držav prizadeva k priznanju te igre kot pravega športa, ki je dejansko kondicijsko precej zahteven. Slovensko ekipo so na prvenstvu zastopali člani prvega uradnega slovenskega quidditch kluba Aemona Argonauts, ki je na mednarodnih turnirjih v zadnjih letih že posegal po najvišjih mestih.

Se želiš tudi sam preizkusiti v tem nenavadnem športu? Ekipa Aemona Argonauts te vabi v svoje vrste. Pridružiš se jim lahko na treningu na stadionu ob kopališču Ilirija ali jih kontaktiraš na elektronski naslov: quidditch.ljubljana@gmail.com.

Prejšnji članekUzbekistan in pogajanje z mehanikom
Naslednji članekZavod ŠOLT vabi k vpisu v poletne jezikovne tečaje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.