Umrl je Diego Armando Maradona, zlati deček nogometa

Diego Maradona
Diego Maradona

V 61. letu starosti je umrl velikan nogometa, Diego Armando Maradona. V zadnjih tednih je imel nekaj zdravstvenih težav in je tako večino časa preživel v bolnišnici. Pred dnevi je prestal tudi operacijo zaradi krvnega strdka na možganih in okreval v domači oskrbi. Tam je zaradi zastoja srca umrl.

Diego Armando Maradona

Kaj povedati o Diegu Maradoni? Bil je bog nogometa, argentinski zlati deček, čudežna roka in navdih generacijam. Legenda Argentine, Napolija, Barcelone, Boce Juniors in nogometa ter športa nasploh. Kljub velikokrat kontroverznim dogodkom, je bil na igrišču popolnoma drugo bitje.

Svetovni prvak z Argentino leta 1986, španski prvak z Barcelono, italijanski prvak z Napolijem in argentinski prvak z Boca Juniors. A na koncu dneva je bil oče in dedek, ki ni navdihoval le njih, ampak celoten svet.

Vsi s(m)o v nekem trenutku želeli postati kot Maradona, nekaterim je to celo uspelo. Preigrati celotno dolžino igrišča proti nasprotnikom večjim od tebe in zadeti zmagoviti gol. Na igrišču je predstavljal to, za kar so se borili mnogi izven njega. Zmagoval je proti večjim od sebe in pokazal, da lahko tudi majhna oseba ustvari legendo.

Diego Maradona, počivajte v miru.

Diego Maradona Top 50 Amazing Skill Moves Ever | Is this guy the best in history? D10S

Žiga Kastelic
+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.