Umrl je Diego Armando Maradona, zlati deček nogometa

V 61. letu starosti je umrl velikan nogometa, Diego Armando Maradona. V zadnjih tednih je imel nekaj zdravstvenih težav in je tako večino časa preživel v bolnišnici. Pred dnevi je prestal tudi operacijo zaradi krvnega strdka na možganih in okreval v domači oskrbi. Tam je zaradi zastoja srca umrl.

Diego Armando Maradona

Kaj povedati o Diegu Maradoni? Bil je bog nogometa, argentinski zlati deček, čudežna roka in navdih generacijam. Legenda Argentine, Napolija, Barcelone, Boce Juniors in nogometa ter športa nasploh. Kljub velikokrat kontroverznim dogodkom, je bil na igrišču popolnoma drugo bitje.

Svetovni prvak z Argentino leta 1986, španski prvak z Barcelono, italijanski prvak z Napolijem in argentinski prvak z Boca Juniors. A na koncu dneva je bil oče in dedek, ki ni navdihoval le njih, ampak celoten svet.

Vsi s(m)o v nekem trenutku želeli postati kot Maradona, nekaterim je to celo uspelo. Preigrati celotno dolžino igrišča proti nasprotnikom večjim od tebe in zadeti zmagoviti gol. Na igrišču je predstavljal to, za kar so se borili mnogi izven njega. Zmagoval je proti večjim od sebe in pokazal, da lahko tudi majhna oseba ustvari legendo.

Diego Maradona, počivajte v miru.

Diego Maradona Top 50 Amazing Skill Moves Ever | Is this guy the best in history? D10S

Urednik portala Student.si

VIRSkysports.com
Prejšnji članekKanadski kmetovalec posekal polje v obliki penisa, ki se vidi na Google Zemljevidu
Naslednji članekKitajska izstrelila ambiciozno misijo na Luno

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.