V gore tudi gibalno ovirani

Tudi letos bo po lanskem uspešnem zagonu zaživel projekt GOGO: Gibalno ovirani gore osvajajo. Gibalno ovirani se bodo s pomočjo prostovoljcev konec maja odpravili na Mirno Goro v Beli krajini, do konca oktobra pa načrtujejo še devet pohodov.

Aktivno življenje za vse

Namen projekta je gibalno oviranim omogočiti aktiven življenjski slog in čim več telesne aktivnosti – akcija vse gibalno ovirane nagovarja, da zapustijo udobje kavča in se podajo v naravo, v družbo in dogodivščinam naproti, je povedal Jurček Nowakk, eden izmed vodilnih pri projektu GOGO.

Lansko leto so uspešno izvedli pet pohodov in na pot v gore pomagali 100 gibalno oviranim. Letos se bo z organiziranimi pohodi začelo 29. maja (pohod na Mirno Goro v Beli Krajini), in končalo 23. oktobra, ko se bodo odpravili na Tončkov dom na Lisci. Izvedlo se bo vsega skupaj kar 10 pohodov.

V načrtu izdelava spletne aplikacije

telefon
V načrtu je izdelava spletne aplikacije.

V načrtu je tudi izdelava spletne aplikacije InPlaninec. Ta bo gibalno oviranim z vsemi podatki, ki jih potrebujejo za varno in sproščeno pot v hribe, omogočila izbiro dostopnih poti. Za aplikacijo se še zbirajo finančna sredstva.

Planinstvo je namreč za vse, tudi za slepe, gluhe in ljudi na vozičkih, poudarja Jurček Nowakk.

Pomoč številnih

Pri pohodih bodo sodelovali prostovoljci iz vrst Slovenske karitas, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze tabornikov Slovenije in drugih humanitarnih organizacij ter drugi posamezniki.

Akcijo GOGO podpirajo številni ambasadorji iz sveta javnega življenja in parašportniki. Glavni sponzor je Nicehash, častni pokrovitelj projekta pa je tudi letos predsednik države Borut Pahor.

Vir: Siol.net

Prejšnji članekZačenjajo se informativni dnevi za podiplomski študij na UM
Naslednji članekIngenuity zaključil četrti let in že dobil novo nalogo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.