Vrnitev Štuhčeve v velikem slogu!

2
Alpsko smučanje.
Svetovni pokal alpskega smučanja.

Ilka Štuhec se je po dolgi rehabilitaciji po poškodbi, spet vrnila na bele strmine in dokazala, da sodi v sam vrh. S štartno številko 13, je z odlično vožnjo prevzela vodstvo in v italijanski Val Gardeni dosegla svojo prvo zmago v tej sezoni.

Drugo mesto je zasedla Nicole Delago, s 0.14 sekunde zaostanka za Ilko, kot tretja pa se je z dobre pol sekunde zaostanka uvrstila Ramona Siebenhofer.

In zakaj je uspeh Ilke Štuhec še toliko bolj cenjen in občudovan? Lanska huda poškodba namreč ni bila prva v njeni karieri. Leta 2008, se je huje poškodovala v Čilu in se več let prebijala na vrh in ko ji je to končno uspelo, je sledil nov udarec. Po vrhunski sezoni 2016/17, je Ilki le nekaj dni pred začetkom nove, načrte prekrižala poškodba levega kolena, zaradi katere je morala tudi po nož. Izpustiti je morala OI v Južni Koreji, ki so sanje vsakega športnika. Po več kot enem letu rehabilitacije, se je Ilka zopet vrnila v velikem slogu. S prvo zmago v letošnji sezoni, je dokazala, da je z glavo in nogami tam kjer mora biti, mi pa ji želimo sezono, polno uspehov in seveda brez poškodb.

Gremo Ilka!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.