Vrnitev Štuhčeve v velikem slogu!

Ilka Štuhec se je po dolgi rehabilitaciji po poškodbi, spet vrnila na bele strmine in dokazala, da sodi v sam vrh. S štartno številko 13, je z odlično vožnjo prevzela vodstvo in v italijanski Val Gardeni dosegla svojo prvo zmago v tej sezoni.

Drugo mesto je zasedla Nicole Delago, s 0.14 sekunde zaostanka za Ilko, kot tretja pa se je z dobre pol sekunde zaostanka uvrstila Ramona Siebenhofer.

In zakaj je uspeh Ilke Štuhec še toliko bolj cenjen in občudovan? Lanska huda poškodba namreč ni bila prva v njeni karieri. Leta 2008, se je huje poškodovala v Čilu in se več let prebijala na vrh in ko ji je to končno uspelo, je sledil nov udarec. Po vrhunski sezoni 2016/17, je Ilki le nekaj dni pred začetkom nove, načrte prekrižala poškodba levega kolena, zaradi katere je morala tudi po nož. Izpustiti je morala OI v Južni Koreji, ki so sanje vsakega športnika. Po več kot enem letu rehabilitacije, se je Ilka zopet vrnila v velikem slogu. S prvo zmago v letošnji sezoni, je dokazala, da je z glavo in nogami tam kjer mora biti, mi pa ji želimo sezono, polno uspehov in seveda brez poškodb.

Gremo Ilka!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.