Žan Kranjec znova dokazuje, da ni muha enodnevnica

Medtem ko je smučarska sezona že v polnem teku, navdušujejo tudi naši junaki zime. Tako je danes znova navdušil Žan Kranjec s 3. mestom v veleslalomu v Alta Badii.

Žan Kranjec na stopničkah

Skromen in simpatičen Žan pa nase opozarja že dlje časa kot pa samo zadnjih nekaj sezon. V svetovnem pokalu je prvič nastopil leta 2011 v Kranjski Gori, do prvih točk pa je prišel prav v Alta Badii leta 2013, zato ni čudno, da mu je ta proga tako pri srcu.

Od takrat se Žan redno uvršča v trideseterico, leta 2016 pa je prvič napadel stopničke in to s 4. mestom v Leviju in nato še v isti sezoni s 4. mestom v Alta Badii.

Žan Kranjec s pokalom

Žan je nase opozoril tudi na olimpijskih igrah v PyeongChangu, kjer je v veleslalomu dosegel 4. mesto.

V prejšnji sezoni je Žan Kranjec dosegel prvo zmago v svetovnem pokalu v Saalbachu, še v isti sezoni pa je znova prišel do stopničk v Andori s tretjim mestom. Prav tako pa je soliden rezultat dosegel na svetovnem prvenstvu v Areju, kjer je bil peti.

Letos te rezultate potrjuje s tretjim mestom v Soeldnu in s četrtim mestom v Beaver Creeku. Prav tako pa o njegovi odlični pripravljenosti potrjuje tudi današnje tretje mesto.

Prejšnji članekIz katerega materiala naj bi bili uhani?
Naslednji članek4 ideje za popolno darilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.