Zumba: zabavno s koristnim!

Bliža se poletje in verjamemo, da se marsikatero dekle, in tudi fant, ukvarja s tem, kako pokuriti odvečne kilograme, ki so se nabrali čez zimo.
Da boste lahko brez sramu skočili v kopalke, vam z Viktorijo Manzinni predstavljamo trenutno najpopularnejšo rešitev, kako oblikovati svojo postavo in seveda tudi pridobiti na kondiciji.

Zumba
Zumba je zabavna, učinkovita in enostavna vadba, ki jo boste hoteli vaditi vsak dan in to z veseljem! Osnovana je na principu intervalnega treninga, ki maksimizira porabo kalorij, izgorevanje maščob in toniranje mišic. Predznanje ter soplesalec nista potrebna, z njo pa lahko začnete kadarkoli!
Koreografije se menjajo med počasnimi in hitrimi ritmi s ciljem oblikovati in ojačati vaše celotno telo. Osredotoča se na mišične skupine zadnjice, rok, nog ter trebuha in na najpomembnejšo mišico vašega telesa, vaše srce! Vadba je nezapleten skupek krepilnih vaj in enostavnih plesnih korakov. Ob seksi in energičnih latinskoameriških ritmih ustvarja vzdušje razgretega plesišča, a obenem prinaša vidne rezultate. Zumba je edinstvena, učinkovita in najbrž najzabavnejša nova fitnes senzacija pri nas!

Značilnosti zumbe
Lastnost, ki zumbo najbolj odlikuje je ta, da je lahka in zabavna, a hkrati zelo učinkovita vadba. V sklopu ene vaje je mogoče porabiti do 1000 kalorij, med samo vadbo pa krepite vse mišične skupine telesa. Je dobra vaja za kondicijo in izboljšuje koordinacijo. Poleg tega pa, kot marsikatera vadba, zmanjšuje stres.

Viktorija Manzinni o zumbi
Viktorija Manzinni, trenerka zumbe, je v stik z njo prišla preko priporočila prijateljice, nekdanje plesalke, ki se je s to vadbo spoznala na Švedskem. »Pobrskala sem po internetu in se takoj zaljubila v zumbo,« pravi.
In kaj je tisto, kar jo je prepričalo, da je ravno zumba tisto pravo? »Pri zumbi mi je najbolj všeč, da bazira na latino glasbi in enostavnih latino korakih, ki hkrati ustvarjajo vzdušje razgretega plesišča in prinašajo vidne rezultate.« Ali za izvedbo zumbe potrebuješ kakšno plesno predznanje ali plesnega partnerja? »Plesno predznanje ni potrebno, soplesalca/soplesalke ne potrebuješ. Prideš in se prepustiš zabavi.”
Vadbo je na kratko opisala tako: »Ni aerobika in ni fitnes. Je fantastična kombinacija tako plesnih korakov kot krepilnih vaj.«

Je zumba primerna tudi za moške?
Viktorija pravi, da je vadba primerna za oba spola. Sicer so fantje bolj redki, ampak zanje pravi, da vedno pridejo z nasmeškom in tudi odidejo z njim. Plesalka trdi, da je skrivnost privlačnosti zumbe prav v njeni pozitivni energiji. »V tem je morda skrivnost: vzajemno sodelovanje in izmenjava pozitivne energije.”

Maja Orešnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.