Zumba

Zabava, ples, dobro počutje, oblikovanje telesa, nori glasbeni ritmi – vse to in še več je Zumba, trenutno najbolj popularna skupinska vadba.

Zumba ura je dinamična in vas z lahkoto zasvoji. Celoten program je sestavljen iz enostavnih plesnih gibov, ki se izvajajo v ritmih latino glasbe, vključuje nekatere od osnovnih principov aerobnega ter intervalnega treninga z namenom izgorevanja kalorij ter krepitve mišic. Uro sestavljajo različni stili plesov, med katerimi so merengue, salsa, reggaeton, cumbia … Zumba ura je pravi užitek, saj nudi nepozabno zabavo, zato jo imenujejo tudi ”prikrita vadba” – vadeči plešejo v skupini ter pozabijo na intenzivnost vadbe, ki poteka. Strastni in eksplozivni ritmi latino glasbe, plesni koraki, množica, energija, fizični rezultati so le nekateri od dejavnikov, zakaj Zumba tako z lahkoto zasvoji sodelujoče. Namenjena je vsakomur, ne glede na starost, spol, kondicijo, saj je formula osnovnih korakov zasnovana tako, da ni v breme, temveč izziv ter v užitek. Tako plesno predznanje ni potrebno, vadeči se ob plesnih korakih počutijo sproščeno in zadovoljno.

Zumba program ima mnogo prednosti:

–       Je odlična vadba za telo, saj skozi uro Zumbe uporabljamo vse večje mišične skupine

–       Velika poraba kalorij

–       Plesni koraki so predstavljeni v obliki, ki je enostavna za sledenje in je podobna zabavi

–       Vzpodbuja pozitivno samopodobo, dobro razpoloženje

–       Je ”zamaskirana” vadba, sodelujoči se zabavajo in nimajo občutka da trenirajo

Zumba fitness program izhaja iz Kolumbije. V sredini 90-ih let ga je razvil sedaj že slavni fitness trener Beto Perez. Ko je nekega dne stopil v svoj razred aerobike in ugotovil, da je pozabil s seboj prinesti glasbo, je uporabil svoje zgoščenke iz avtomobila, na katerih je bila posneta tradicionalna latinsko-ameriška glasba, ob kateri je odraščal. Z improvizacijo je navdušil vadeče, Beto pa takrat še ni slutil, da je iznašel revolucionarno vadbo, ki bo navdušila milijone. V letu 2001 je Zumba postala svetovni fitness fenomen, ki se še naprej širi in raste, v zadnjih letih pa je zajel tudi Slovenijo.

Tudi vi lepo vabljeni na ure Zumbe! Pridite in se pustite prepričati plesu, energiji – vadbi, ki je obnorela svet.

 

Petra Zabavnik, inštruktorica Zumbe

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.