8 aplikacij, ki ti pomagajo organizirati življenje

Vsakdo bi si na vsakem koraku rad olajšal vsakdanje življenje ali pa koristno zapravljal svoj prosti čas. Ker pa se danes v poplavi aplikacij hitro izgubimo, smo zate izbrali tiste, brez katerih preprosto ne gre.

Ker so dijaška leta za vse drugo kot za zgodnje vstajanje, je aplikacija Alarmy (Sleep If U Can) tvoj najboljši prijatelj, ko se je treba zjutraj zvaliti iz postelje in se posloviti od neupravičenih. Aplikacija zahteva, da vsakič, ko želiš ustaviti alarm, odigraš kratko mini igro, s katero dokažeš, da si resnično buden. Hitro poklikat! Klik, klik!

Ko pa se enkrat splaziš iz postelje v kuhinjo, je tvoja prva misel zajtrk. Ker v roki že držiš svoj mobilni telefon, hitro klikneš na bleščeč zaslon, in sicer na aplikacijo, preko katere si narediš najbolj zdrav in okusen zajtrk. Tako z aplikacijo Prehranski navigator za en dan pustiš pekaču za toaste, da počiva.

Preverjanja znanja, spraševanje, seminarske naloge, vse to, časa pa nikoli dovolj. Ker posedanje za zvezki in učbeniki ni prav zabavno, si lahko z enim klikom preneseš aplikacijo StudyBlue, ki ti bo olajšala učenje, da bo več časa za bolj zabavne stvari.

Ko smo že pri zabavnih stvareh, alkohol v kombinaciji z bruhanjem in groznim mačkom ne spada zraven. Če želiš biti najbolj “kul” oseba na žuru, si naloži aplikacijo WiseDrinking, ki ti številči število gin tonikov in shootov ter ti predlaga najbližji dostop do taksija in drugih javnih prevoznih sredstev.

Ker pa se dijaško življenje nikoli ne ustavi in je njegovo bistvo zabava, se hitro zgodi, da denarnico kje pozabiš ali se kam odpraviš kar brez nje. Za tak primer si naloži mobilno denarnico – aplikacijo za brezstično plačevanje z mobilnikom, kot je Abadenarnica in podobne. Izpadel boš kot največji frajer, ko boš namesto kartice na POS terminal prislonil telefon. Pogoj za uporabo Abadenarnice je bančni račun Akeš, ki ga brezplačno odpreš pri Abanki.

Pomembno je, da poskrbiš tudi zase in za svojo postavo – z aplikacijo s humornim imenom Zombies, run!, ki te bo motivirala, da se vsaj enkrat na teden dobro preznojiš in raztegneš.

Da pa ti pametnega telefona ne ukradejo, se lahko zavaruješ z aplikacijo Avast Mobile Security. Ta omogoča protivlomne nastavitve, kot sta zaklepanje telefona in sirena, pa tudi blokiranje raznih spletnih strani, nastavitve za zaščito identitete in pametno poročanje.

Za konec si lahko namestiš še aplikacijo e-poslovalnica, če želiš vstopiti na trg dela in zaslužiti evro ali dva.

Sedaj pa hitro skoči na Google Play ali App Store in si naloži najbolj hude aplikacije! Upam, da že klikaš!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.