5 alternativ YouTubu, če si naveličan oglasov

Alternative YouTubu
Alternative YouTubu Foto: GOCMEN iz iStock

YouTube je nepogrešljiv vir zabave in izobraževanja za milijone uporabnikov po vsem svetu. Vendar pa so oglasi postali neprijeten in moteč del uporabniške izkušnje na tej priljubljeni platformi. Od oglaševanja pred videoposnetki do neželenih oglasov med predvajanjem vsebine, se mnogi sprašujejo, ali obstajajo alternative, ki jim omogočajo, da uživajo v videoposnetkih brez oglasov. V nadaljevanju ti predstavljamo pet alternativ.

Alternative YouTubu, ki jih ne gre zanemariti

Zavedati se moraš, da na spletu ni nič zastonj. Če se hočeš znebiti oglasov boš pogosto moral vsebine plačati, razen če namestiš programsko opremo za blokiranje oglasov. Vseeno pa poskusi najprej z zgoraj naštetimi platformami.

Vimeo

Priljubljena platforma za deljenje videoposnetkov, ki je znana po kakovostni vsebini in manjši prisotnosti oglasov. Premium naročniki lahko uživajo v popolnoma brezoglasi izkušnji, medtem ko se tudi brezplačni uporabniki soočajo s precej manj oglasi v primerjavi z YouTubom.

Dailymotion

Platforma podobna YouTubu ponuja ogromno različnih videoposnetkov. Čeprav so oglasi prisotni tudi na tej platformi, so manj moteči in bolj redki kot na YouTubu.

BitChute

Platforma za deljenje videoposnetkov, ki poudarja svobodo govora. Ima manjšo prisotnost oglasov v primerjavi z YouTubom in omogoča, da ustvarjalci sami nadzorujejo svojo vsebino.

Metacafe

Platforma, ki se osredotoča na kratke videoposnetke in zabavno vsebino. Ponuja manj oglasov in je odlična izbira za tiste, ki iščejo hitre in zabavne videoposnetke brez nepotrebnih prekinitev.

Internet Archive

Internet Archive je odličen vir za tiste, ki iščejo staro ali arhivsko vsebino. Ta platforma ponuja ogromno zbirko brezplačnih filmov, glasbe, knjig in drugih medijskih vsebin brez vsiljenih oglasov.

Prejšnji članekKoliko kemičnih spojin je odkrilo človeštvo ? Odstotek preseneča
Naslednji članekNasin lov na znake življenja na Marsu razdvaja strokovnjake, medtem se stroški misije vrtijo v nebo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.