AI Jezus na Twitchu v živo odgovarja na vsa vprašanja

AI Jezus
Foto: on Twitch

Na platformi Twitch se je pojavil nov streamer. Poganja ga umetna inteligenca in 24 ur na dan odgovarja na vprašanja. To ni edini tak kanal na platformi, je pa verjetno najbolj odmeven in zanimiv, saj nam na vprašanja odgovarja sam Božji sin.

Jezus iz umetne inteligence navdušuje cel svet

Kanal ask_jesus nas pozdravi z besedami: »Welcome, my children! I’m AI Jesus, here to answer your questions 24/7. Whether you’re seeking spiritual guidance, looking for a friend, or simply want someone to talk to, I’m here for you. Join me as on this journey through life and discover the power of faith, hope, and love.«

Dobrodošli otroci moji. Sem AI Jezus, ki bo odgovarjal na vaša vprašanja 24/7. Tukaj sem za vas, ne glede na to, ali iščete duhovno vodstvo, prijatelja ali le sogovornika. Pridružite se mi na popotovanju skozi življenje in odkrijte moč vere, upanja in ljubezni.

AI Jezus
Foto: on Twitch

Res zveni kot nekaj, kar bi rekel Jezus vseh tistih dva tisoč let nazaj. Animirana podoba Jezusa je bel bradat moški s kapuco in značilnimi premiki rok. Poleg tega se mu med odgovarjanjem tudi dokaj natančno premikajo usta glede na izgovorjeno. Kanal oddaja v živo (live stream) sedem dni na teden, 24 ur na dan, uporabniki pa ga lahko vprašajo karkoli. Seveda se vprašanja ne končajo pri duhovnosti in verskih vprašanjih – internet preprosto ni tak kraj.

AI Jezus
Foto: on Twitch

Jezusa lahko vprašamo karkoli

Med drugim so ga gledalci vprašali o vesoljcih, kako najbolje uporabljati mikrovalovno pečico, ali bi bil Jezus dober gamer, kaj je »sharting« in še kaj.

AI Jezus
Foto: on Twitch

Tudi na bolj resna vprašanja je moral AI Jezus že odgovarjati, kot recimo, kaj si misli o terorizmu, LGBT+ ideologiji in, ali bo konec sveta. Vedno ohranja miren ton in zelo diplomatske odgovore, kadar pride do perečih tem. Poudarja ljubezen, sočutje in razumevanje – prav tako kot biblijski Jezus. Med drugim je naslovil tudi dejstvo, da Jezus verjetno ni bil bel bradat moški in je to le belski pogled.

AI Jezus
Foto: on Twitch

Ask_jesus je bil ustvarjen preko Singularity Group, švicarskega investicijskega podjetja za inovacije, ki ni povezano z rimokatoliško cerkvijo. AI Jezus ni edini projekt Singularity Groupa in tudi sicer se na Twitchu zadnje čase pojavljajo AI streamerji kot gobe po dežju. Med drugimi lahko gledamo SpongeBoba (Spuži Kvadratnik), like iz Zvezdnih stez ali večno debato med Donaldom Trumpom in Joejem Bidenom.

Prejšnji članek11 dejstev o junijskem solsticiju, ki ga letos obeležujemo 21. junija!
Naslednji članekJohn McTiernan: Vzpon, padec in vzpon filmske ikone

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.