Aplikacija, ki jo v prestolnici preprosto moraš uporabljati

Ljubljana, Slovenia - july 26, 2011: A view of the people in line and slowly going on the bus at bus station in front of main Post office in center of Ljubljana. On left side is panelwith bus line nimber and time when it will leave.
Foto: DavorLovincic iz iStock

V svetu umetne inteligence nastaja vse več tako imenovanih chatboxov, kakršen je med drugimi tudi ChatGPT. Si vedel, da je takšen chatbox na voljo tudi v Messengerju, napoveduje pa ti prihode ljubljanskih mestnih avtobusov?

Kako deluje Troljo?

Spoznaj chatbox Troljo, ki živi v tvojem Messengerju in 24 ur na dan brezplačno napoveduje prihode ljubljanskih mestnih avtobusov.

Pametni robot napoveduje prihode trol na postajališča. V zasebno pogovorno okno v Messengerju moraš napisati le ime ali številko avtobusne postaje v mreži Ljubljanskega potniškega prometa (LPP), Troljo pa ti nato v nekaj sekundah odgovori.

V klepetalniku se pogovor začne nekako tako: »Sem Troljo, tvoj osebni napovedovalec trol  🚌 🚌 Napiši mi ime ali številko postaje, pa ti povem prihode trol.« Na primer, za prihod avtobusa na postajališče Ruski car, Troljo odgovori tako:

Ruski car – 103131

————————–

8 🚌 BROD

🕓 3′, 25′, 50′

64 🚌 Ljubljana

🕓 4′, 54′

6 🚌 DOLGI MOST P+R

🕓 10′, 22′, 46′

11 🚌 ZALOG

🕓 14′

Troljo je sicer na voljo že od leta 2017. Ga že uporabljaš?

Prejšnji članekMenstrualni cikel preoblikuje tvoje možgane
Naslednji članekLetošnji Baby Expo obljublja nepozabno izkušnjo za celo družino

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.