Apple: s ketne spustili nove igrače

Najznamenitejše jabolko kljub globalnemu pomanjkanju čipov še vedno oznanja nove izdelke. Applov oktobrski dogodek Unleashed nam je pričaral kar nekaj svežih igrač, ki jih vsi nestrpno pričakujemo.

Naj ne ovinkarimo. Zvezdi večera sta bila nedvomno najnovejša dodatka v MacBook Pro liniji, zdaj na voljo s 14 in 16 paličnima zaslonoma. Samo ohišje je dobilo kar nekaj manjših posodobitev, od katerih vsem najbolj skače v oči črna reža na vrhu zaslona, ki spominja na mnogo telefonskih zaslonov. Medtem ko mnogi prevprašujejo to odločitev, ta ni brez pojasnila. Namreč po njeni zaslugi so sedaj robovi okrog zaslona še tanjši.

16 inch macbook pro m1 z režo
Na novih MacBook projih je očitna reža kot na iPhonih.

Prav tako se vrača priljubljena tehnologija MagSafe, ki je omogočala magnetni priklop brezžičnih polnilcev. Vrnitev gre vzporedno z nadgradnjo, saj Apple trdi, da naj bi nove naprave napolnile polovico svoje baterije v kar tridesetih minutah. Poslovili pa so se od Touch Bara, na njegovem mestu se sedaj nahaja klasična funkcijska vrstica.

applov novi m1 chipPo drugi strani pa imata tudi razširjen I/O, saj podpirata kar 4 dodatne Thunderbolt vhode, ki so zmožni podpirati tudi do tri dodatne zaslone. Zasluge za te dosežke žanjeta novi različici Applove M1 arhitekture, in sicer M1 Pro in M1 Max.

Pro se ponaša z 8 ali 10 jedri na procesorju – šest ali osem visoko zmogljivih, ter dve energijsko učinkoviti, nizko zmogljivi jedri. Precejšnja nadgradnja od originalnih M1-ovih štirih zmogljivih in štirih varčnih jeder. Tudi na grafični procesorski enoti najdemo izboljšave, in sicer kar dvakrat več kot na M1, torej 14 ali 16 GPU jeder. Skupaj naj bi izboljšale procesorsko zmogljivost za 70 %, grafično pa za kar 200 %.

Vendar tudi Pro se skrije pred zmogljivejšim M1 Max, ki še podvoji njegovo zmogljivost. Vsekakor občudovanja vredne specifikacije, zaradi katerih se sline cedijo marsikateremu techiju, vključno z mano. Več o novih laptopih in informacije o naročilu najdeš v

airpodes apple music voiceDa ne razglabljamo samo o tehničnih specifikacijah, so naznanili tudi novo generacijo AirPodsov, ki so izgubile zamenljive gumijaste konice, pridobile pa sposobnost simuliranja prostorskega avdia. Nasledile so tudi Adaptive EQ tehnologijo, poprej dostopno le AirPods Pro verziji, ki uravnava frekvence glasbe glede na vašo okolico.

Zaključujemo z manjšima novicama, in sicer z naznanitvijo Apple Music Voica, ki se zdi zmedena mešanica glasbene pretočnice in asistentke Siri. Prav tako imaš sedaj možnost nabave pametnega zvočnika HomePod Minija, v petih drznih barvah. Če te to slučajno zanima.

Junior novinar

Prejšnji članekDANOVA razpis za idejne predloge je podaljšan
Naslednji članekPivo in modri sir gresta z roko v roki že 2700 let

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.