DANOVA razpis za idejne predloge je podaljšan

Projektna skupina DANOVA obvešča o podaljšanju roka za prijavo na Razpis za idejne predloge za izboljšanje dostopnosti do objektov javnega potniškega prometa za slepe in slabovidne osebe, in sicer do 30. novembra 2021.

Interregov projekt DANOVA: Inovativne prevozne storitve za slepe in slabovidne potnike v Podonavju je transnacionalni projekt, ki je sofinanciran s sredstvi Evropske unije s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) ter sklada IPA in ENI. Cilj projekta DANOVA je z razvojem novih storitev in kompetenc izboljšati dostopnost letališč, pristanišč, železniških, avtobusnih postaj ter dostop do vseh prometnih informacij in storitev za slepe in slabovidne osebe. Prispevaj svojo idejo in znanje ter oblikuj rešitve, ki slepim in slabovidnim osebam lahko zagotovijo boljšo dostopnost do prometnih storitev in infrastrukture.

S sodelovanjem na razpisu imaš priložnost svojo idejo predstaviti širokemu naboru deležnikov različnih evropskih držav, ki delujejo na področju mobilnosti oziroma organizacijam, ki zastopajo slepe in slabovidne osebe. Vse prispele predloge bo ocenila mednarodna žirija ter izbrala tiste, ki bodo predstavljeni v uradnih projektnih publikacijah, najboljši predlog pa bo prijavitelj predstavila na zaključni konferenci projekta na Dunaju decembra 2022, prejel pa bo tudi denarno nagrado v višini 10.000 evrov.

 

DANOVA slika

Razpis za inovativne idejne predloge je odprt še do 30. novembra 2021. Podaljšan je tudi rok za zastavljanje vprašanj. Le-ta je slovenskemu partnerju projekta, Univerzi v Mariboru, Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, možno zastaviti do 25. novembra 2021 na elektronski naslov: katja.hanzic@um.si. Pregled prispelih predlogov in ocenjevanje bo potekalo v decembru 2021.

Idejne predloge lahko prijaviš v dveh različnih kategorijah:

  1. Spreminjanje grajenega okolja (infrastrukture): predelava, nadgradnja oziroma posegi v infrastrukturo za zagotavljanje boljše dostopnosti le-te za slepe in slabovidne – vključuje spremembe infrastrukture ali infrastrukturne dodatke (tehnično opremo), ki se namesti na infrastrukturo;
  2. Podporna tehnologija: predmeti, naprave ali programske rešitve, zasnovane za omogočanje lažjega in bolj samostojnega gibanja oziroma za samostojno uporabo prometnih storitev ali samostojno mobilnost slepih in slabovidnih oseb.

Končna odločitev o rezultatih razpisa zbiranja idejnih predlogov bo objavljena 31. januarja 2022 na spletni strani Interreg Danube Transnational Programme.

Prejšnji članekPred predstavitvijo novega telefona poglejmo, katere aplikacije so zanj na voljo
Naslednji članekApple: s ketne spustili nove igrače

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.