Bo AMD končno na svet poslal svojo novo zver?

AMD, ki je postal resna konkurenca Intelu v zadnjih letih, bo po pričanju vsem znanega insiderja Yurija »1usmus« Bubliya, na svet zelo kmalu pripeljal novo generacijo Ryzen procesorjev.

Mnogi so ga na Twitterju goreče spraševali, kaj se dogaja s projektom Hydra. Ta prihaja konec tega meseca (november 2021) in bo vseboval cel kup uporabnih funkcij, kot je ustvarjanje krivulje električne napetosti in frekvence ter tako omogočal, da uporabnik sam najde idealno električno napetost. Poleg tega program omogoča avtomatično diagnosticiranje, veliko možnosti prilagajanja in dve tehnologiji za navijanje procesorja. Mogoče bo tudi videti, kje natančno se zatikajo podatki v ozkem grlu. Tako boš lažje ozko grlo odmašil in bolj izkoristil svoj procesor.

Za konec tvita je dodal še podatek, ki se ga je razveselilo ogromno število igračarjev in ostalih zahtevnih uporabnikov svojih namiznih pošasti. Če verjamemo stvarniku DRMA kalkulatorja in programa ClockTuner, ki navija Ryzonove procesorje, nova procesorja AMD Ryzen 5000 in AMD Ryzen 6000 prihajata proti koncu januarja prihodnjega leta.

AMD at Computex 2021

Yuri sicer nima nič več informacij kot ostali, rekel pa je, da je to njegovo učeno ugibanje, glede na informacije, ki jih ima.

Prihodnjiki AMD procesorjev bodo uporabljali novo »3D V-Cache« tehnologijo in imeli 64 MB L3 predpomnilnika in tako dodali kar do 15 odstotkov moči pri igranju iger. Vedno, ko izidejo nove računalniške komponente, ki se občutno izboljšujejo iz leta v leto, se vprašamo, kje je meja?

Žan T. Urbanija

Junior novinar

Prejšnji članekMikroplastika prvič odkrita tudi v kravah in prašičih
Naslednji članekZakaj smo vsi obsedeni s serijo You?
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.