Brezplačen Outlook za uporabnike računalnikov Mac

Outlook za Apple Mac je brezplačen
Outlook za Apple Mac je brezplačen Foto: on history-computer

Microsoft je omogočil brezplačno uporabo programa Outlook za Mac. Outlook je zdaj brezplačno na voljo v Applovi trgovini App Store, za njegovo uporabo pa ne potrebuješ več naročnine na Microsoft 365 ali licence Office. To je presenetljiva poteza, ki sovpada z Microsoftovim prizadevanjem, da bi njegov odjemalec elektronske pošte Outlook za namizje Windows postal bolj spletno podprt.

Brezplačen Outlook za Mac uporabnike

Outlook za Mac vključuje podporo za račune Outlook.com, Gmail, iCloud, Yahoo in vse ponudnike e-pošte, ki imajo podporo IMAP. Microsoft je leta 2020 prenovil svoj e-poštni odjemalec za Mac z uporabniškim vmesnikom, ki je optimiziran za najnovejše spremembe zasnove Applovega sistema macOS.

Outlook za Mac je optimiziran tudi za čipa M1 in M2 ter ima gradnik macOS za koledarske vnose in izvorno podporo za center za obveščanje. Outlook za Mac podpira tudi prenos z iOS, tako da lahko nadaljuješ opravila tam, kjer si jih prekinil, med napravami iOS in Mac.

Microsoft bo kmalu dodal tudi možnost pokukanja v menijsko vrstico za hiter ogled koledarskih vnosov v glavni aplikaciji Outlook for Mac. Proizvajalec programske opreme načrtuje tudi podporo Applovi izkušnji Focus z novimi profili programa Outlook, ki bodo kmalu na voljo.

Microsoftova poteza, da bo Outlook za Mac brezplačen, prihaja ravno v času, ko je podjetje sredi prenove svoje aplikacije Outlook za Windows. Microsoft že skoraj leto dni preizkuša novo spletno različico programa Outlook, pri čemer namerava združiti aplikacijo Windows Mail in Outlook za Windows v en sam e-poštni odjemalec. Nova aplikacija One Outlook je v bistvu Outlook.com kot progresivna spletna aplikacija (PWA). Tako kot Outlook za Mac bo tudi ta novi odjemalec brezplačen (tako kot Windows Mail) in bo podpiral različne ponudnike e-pošte.

Simferopol, Russia - August 6, 2014: OS X Yosemite operating system of the Apple company. I was presented on June 2, 2014.
Microsoftova poteza, da bo Outlook za Mac brezplačen, prihaja ravno v času, ko je podjetje sredi prenove svoje aplikacije Outlook za Windows. Foto: Prykhodov iz iStock

Podjetje ne načrtuje posodobitve programa

Podjetje ne načrtuje posodobitve programa Outlook za Mac v progresivno spletno aplikacijo. Michael Palermiti, vodja skupine partnerskih izdelkov za Outlook, pravi: »Novi Outlook za Mac je izvorna aplikacija za macOS. Microsoft namerava še naprej graditi in vzdrževati najboljše izvorne aplikacije v svojem razredu za macOS in iOS. Progresivne spletne aplikacije (PWA) za Outlook za Mac niso načrtovane.«

To pa ne pomeni, da podjetje ne bo kmalu pripravilo nove posodobitve. »Na voljo je še veliko dela in veliko funkcij, ki jih bomo z veseljem uvedli v Outlook za Mac,« pravi Jeremy Perdue, produktni vodja za Outlook za Mac. »Program Outlook za Mac obnavljamo od temeljev, da bo hitrejši, zanesljivejši in da bo to Outlook za vsakogar.«

VIRThe Verge
Prejšnji članekHoroskop 101: Vse, kar moraš vedeti o Tehtnicah in značilnostih horoskopa Tehtnic
Naslednji članekNajbolj puhaste palačinke na svetu: Recepti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.