Čudovite fotografije posnete s telefoni Huawei!

Fotografski natečaj Next Image 2020 je uradno zaključen in medtem ko čakamo, da bosta globalna in lokalna žirija opravili svoje delo, za katero ne dvomimo, da bo zaradi številnih kakovostnih fotografij težko, lahko uživate v izboru fotografij slovenskih avtorjev.

Samo en pritisk na sprožilec fotoaparata vas loči, da ujamete čarobnost trenutka in se mu poklonite. Okoli nas je veliko majhnih čudežev. Naučite se jih ceniti zlasti v težkih trenutkih. Lepota se namreč skriva v nasmehu otroka, cvetočem cvetu ali v prelivajočih barvah sončnega zahoda. Huawei je navdušen nad številom uporabnikov njegovih pametnih telefonov, ki so sprejeli vabilo in svoje umetniške stvaritve prijavili na natečaj Next Image 2020. Med njimi je tudi ogromno slovenskih avtorjev, ki se poleg globalnih, potegujejo tudi za lokalne nagrade.

Lepoto ste ujeli s Huaweiem…

Huawei se vsa leta zavzema za izjemno mobilno tehnologijo, zato ne preseneča, da je vodilni, ko gre za uvajanje najnovejših fotografskih tehnologij v pametne telefone. Zahvaljujoč sodelovanju z nemškim strokovnjakom za fotografijo, podjetjem Leica, pa lahko čisto vsak uporabnik katerega od pametnih telefonov Huawei zajame osupljive fotografije in video posnetke. Najnovejši in hkrati fotografsko najbolj zmogljiv pametni telefon P40 Pro + je opremljen s sklopom petih zadnjih kamer, ki vključuje 50-milijonsko glavno kamero, 40-milijonsko kamero s širokim kotom, kameri s 3-kratno in 10-kratno optično povečavo ter kamero za globinsko zaznavo ToF. Izredno zmogljiv sklop zato omogoča kar 10-kratno optično, 20-kratno hibridno in 100-kratno digitalno povečavo. Ne dosti manj zmogljiva sta tudi premijska modela P40 in P40 Pro, ki bosta prav tako potešila vaša fotografska pričakovanja.

Avtorji so izbirali med petimi vsebinskimi kategorijami natečaja Next Image 2020. Huawei vam zato z veseljem predstavlja izbor fotografij slovenskih avtorjev za vsako od njih, ki ga je bilo zaradi številne udeležbe izredno težko narediti.

Blizu Daleč

Kategorija Blizu Daleč
Kategorija Blizu Daleč

Uporabili ste fotografski sklop pametnega telefona za fotografiranje skritih »draguljih« in različnih perspektiv. Uživate lahko v pogledu na balkone, skrivnostnost Blejskega Vintgarja, čudovite panorame, med katerimi še posebej izstopa čarobnost Velike planine ali na bližinske posnetke kapljic rose in lomljena morskih valov za kamnito strukturo. Naj bo od blizu ali od daleč, vsakič je lahko popolno.

Lahka Noč

Kategorija Noč
Kategorija Noč

Noč ima svojo moč, ki jo je avtorjem uspeli ujeti za večnost. Pričakovano je zahod najlepši, ko se sonce skrije za morsko obzorje, ampak tema skriva lepoto tudi v podzemni jami in urbanih nočnih prizorih. Uživate lahko namreč v sledeh avtomobilskih žarometov ali kolesa v zabaviščnem parku.

Pozdravljeno, življenje

Kategorija Pozdravljeno Življenje
Kategorija Pozdravljeno Življenje

Znano je, da slika pove tisoč besed, slovenski fotografski navdušenci pa so se izkazali za zelo zgovorne. Veliko vam bo »povedala« idilična grška panorama, skrivnostna igra otroka, lepota narave, še posebej ko se laboda zapleteta v ljubezenski ples ali svoboda v ukvarjanju s športom.

Obrazi

Kategorija Obrazi
Kategorija Obrazi

Ni večjega zadovoljstva od ujetih čustev portretiranca. Ni preprosto, pa tudi samo fotografske veščine niso dovolj. Potrebna je potrpežljivost in kanček sreče. Ampak našim avtorjem je uspelo, pa naj gre za ljubek obraz mucke, otroka ali odraslega.

Pripovedovanje zgodb

Kategorija Pripovedovalec zgodb
Kategorija Pripovedovalec zgodb

Fotografije imajo moč povedati zgodbo, kar je še posebej težko, če v ta namen uporabite samo eno fotografijo. Tudi to je uspelo našim avtorjem. Pogled na rečno zapornico zgovorno prikaže lepoto reke, medtem ko svilnati vodni tok predstavlja tok sreče. Kot vedno je naravna zgovorna, pa tudi otrok na kolesarski stezi pripoveduje zgodbo o popotovanju v neznano.

Pričujoče fotografije kažejo, da fotografija omogoča občudovati oddaljene pokrajine in čutiti čustva ljudstev različnih kultur. Pogled nanje vas bo spomnil na najbližje, ki jih pogrešate, obudil spomine ali pa vam pokazal, kako so se stvari spreminjale.

Več fotografij prijavljenih na natečaj Huawei Next Image 2020 najdete na povezavi https://gallery.consumer.huawei.com/2020/index.html

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.